Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2014. 19:53:00
SP BRAZIL 2014

Francuska pobijedila Nigeriju 2:0

Igra nije bila nešto, no Francuzi su ipak uspjeli pobijediti jednu od najboljih afričkih reprezentacija i plasirati se u četvrtfinale

Benzema se trudio, no golove su dali drugi
Benzema se trudio, no golove su dali drugi (Arhiva)

Francuska je pobijedila Nigeriju 2:0 golovima Paula Pogbe u 79. minuti i autogolom Yoboa u 91. minuti i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Kao i Nizozemci, Francuzi su prvenstvo otvorili izuzetno uvjerljivo, no sa svakom sljedećom utakmicom igraju sve gore, pa je tako bilo i danas.

Nigerija nije bila ni najmanje impresionirana francuskim imenima na terenu i prvih pola sata dominirala terenom uz nekoliko prilika, a tko zna kako bi se Francuzi proveli da na golu nisu imali raspoloženog Llorisa.

Francuska je pred kraj poluvremena uspostavila ravnotežu, no unatoč par prilika nije napravila baš ništa. 

Jednako tako igralo se i drugo poluvrijeme sve do velike greške nigerijskog golmana koji je u jednom istrčavanju na udarac iz ugla samo dotakao loptu, a visoki Pogba ju je jednostavno pospremio u gol.

Nakon toga igra se rasplamsala, no jalova nigerijska premoć nije rezultirala izjednačenjem, nego je u jednom protunapadu Griezmann uspio ugurati loptu nakon još jedne greške obrane, zapravo se vodi kao autogol Yoboa.

Sve rezultate SP u Brazilu i parove osmine finala pogledajte ovdje.

30.06.2014. 19:53:00
http://metro-portal.hr/francuska-pobijedila-nigeriju-2-0/85912/