Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2018. 10:29:00
PRVACI

Francuska i dalje najturističkija zemlja svijeta, Španjolska druga

Ukupni broj međunarodnih turističkih dolazaka porastao je u prošloj godini u svijetu za 7 posto, na 1,3 milijarde

Čarobni Pariz je i dalje mamac bez premca
Čarobni Pariz je i dalje mamac bez premca (Arhiva)

Francuska je i dalje najatraktivnija turistička destinacija na svijetu s najviše posjeta, a drugo mjesto je, nakon godina gledanja u leđa SAD, preuzela njena prva susjeda - Španjolska, kažu podaci iz analize UN-ove Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Prema izvješću te organizacije, ukupni broj međunarodnih turističkih dolazaka porastao je u prošloj godini u svijetu za 7 posto, na 1,3 milijarde. Očekuje se da će se taj snažan zamah nastaviti i u 2018. godine, uz stopu rasta od 4 do 5 posto. UNWTO je izvijestio da konačne brojke neće biti objavljene do proljeća.

U 2016. godini i SAD i Španjolska ostvarile su oko 76 milijuna međunarodnih posjetitelja, ali prošloga je tjedna španjolski premijer Mariano Rajoy kazao da je ta zemlja u 2017. zabilježila rekord od više od 82 milijuna posjetitelja, što je porast od 8 posto u odnosu na prethodnu godinu.

U prošloj je godini Europa ostvarila porast međunarodnih dolazaka za 8 posto, kao i Afrika, dok su regije Azija i Pacifik imale rast od 6 posto, Bliski Istok 5, a Amerika 3 posto.

Jačanje turizma u svijetu potaknuto je globalnim gospodarskim rastom, kao i jačanjem potrošnje iz Brazila i Ruske Federacije nakon nekoliko godina pada.

16.01.2018. 10:29:00
http://metro-portal.hr/francuska-i-dalje-najturistickija-zemlja-svijeta-spanjolska-druga/109735/