Metro-portal.hr

objavljeno 06.12.2018. 10:01:00
BRAVO

Franck podržao odlazak mladih robotičara na natjecanje u Kinu

Riječ je o donaciji od 50.000 kuna kojom je osiguran odlazak četiri najbolja tima mladih hrvatskih robotičara iz osnovnih škola i njihovih mentora na svjetsko MakeX natjecanje iz edukacijske robotike i programiranja

Ništa bez dobrog sponzora
Ništa bez dobrog sponzora (PIXSELL/Žarko Bašić)

Sredstva namijenjena blagdanskim poklonima za poslovne partnere, Franck je ove godine donirao Institutu za razvoj i inovativnost mladih sa ciljem edukacije i razvoja vještina mladih u području digitalne pismenosti, programiranja i robotike. 

Riječ je o donaciji od 50.000 kuna kojom je osiguran odlazak četiri najbolja tima mladih hrvatskih robotičara iz osnovnih škola i njihovih mentora na svjetsko MakeX natjecanje iz edukacijske robotike i programiranja koje se ovaj tjedan održava u Kini.

Franck na ovaj način daje podršku razvoju mladih talenata u zajednici na jednak način na koji kroz različite interne programe pristupa razvoju mladih zaposlenika i poticanju inovacija unutar kompanije i industrije u kojoj djeluje.

Pratimo rad IRIM-a i Croatian Makers ligu od samih početaka. Vrijednosti i ideje koje zastupaju i promoviraju prepoznajemo kao presudne za napredak našeg gospodarstva i društva u cjelini, a te vrijednosti strateški integriramo i u naše poslovanje. Mladim robotičarima želimo puno sreće na natjecanju. Odlazak u Kinu je sam po sebi već veliki uspjeh", istaknuli su iz Francka.

Natjecanje MakeX Hrvatska organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a bazira se na Croatian Makers ligi koja je najmasovniji edukacijsko-natjecateljski projekt te najveće unificirano natjecanje iz područja robotike u Europi. U Croatian Makers ligu uključeno je više od 580 ustanova, 11.000 djece i 650 mentora u Hrvatskoj. Državno natjecanje najboljih timova ove je godine održano prije nekoliko tjedana u Zagrebu, a ono je ujedno i bilo kvalifikacija za odlazak na svjetsko natjecanje u Kini koje se održava u Shenzenu od 6. do 10. prosinca.  

06.12.2018. 10:01:00
http://metro-portal.hr/franck-podrzao-odlazak-mladih-roboticara-na-natjecanje-u-kinu/115746/