Metro-portal.hr

objavljeno 03.02.2008. 22:48:07

Forma igrača jamči spektakl na Poljudu

U Splitu okupljanje reprezentativaca uoči Nizozemske

Eduardo da Silva protiv Manchester Cityja postigao je jedan od najljepših pogodaka prošlog kola u Premiershipu
Eduardo da Silva protiv Manchester Cityja postigao je jedan od najljepših pogodaka prošlog kola u Premiershipu (GETTY IMAGES)

Slaven Bilić s guštom je zadnja dva dana listao hrvatske novine. Naslovi poput ‘Gol Eduarda, asistencija Ćorluke’, ‘Gol Olića, tri asistencije Rakitića’, sigurno su razveselili izbornika koji je u splitskom hotelu Park okupio nogometaše za prijateljski dvoboj protiv Nizozemske u srijedu.

Podatak da Hrvatska nikad u povijesti nije pobijedila na Poljudu, sigurno zaokuplja sve reprezentativce i stručni stožer. Iako dvoboj protiv Van Bastenove momčadi ima predznak ‘prijateljski’, našima je sigurno stalo da se riješe ‘splitskog prokletstva’ pa da se poslije pred Splićanima bez ikakvih utega mogu igrati i kvalifikacijske utakmice.

Nizozemci bez Van NistelrooyaNajbolji strijelac nizozemske reprezentacije Ruud van Nistelrooy ne dolazi u Split na pripremnu utakmicu protiv Hrvatske u srijedu. Van Nistelrooy, koji je za Real ove sezone postigao već 12 pogodaka, ozlijedio se na dvoboju protiv Almerije pa će ostati u Madridu. Van Basten je uoči Splita obrazložio i nepozivanje Kuyta. Jednostavno je rekao: ‘Nije dovoljno dobar’... - Drago mi je da su i Nizozemci ovu utakmicu shvatili ozbiljno, tako da ćemo imati pravu utakmicu.  Svakako je dobro i što Van Nistelrooy ne dolazi, no on kod Van Bastena ionako dugo nije bio u prvom planu u prošlim kvalifikacijama, tek naknadno je vraćen u reprezentaciju.

Rezultat u srijedu nam je iznimno bitan - rekao je izbornik Slaven Bilić, koji nije uspio okupiti sve nogometaše. Neki nisu mogli stići zbog ligaških utakmica u nedjelju (Šimić, J. Leko, Rakitić, Vranješ), a Olića nije pustio trener Huub Stevens, pa će doći tek danas.

Jedini problem Biliću predstavljaju želučane tegobe Roberta Kovača, no do srijede će biti sve u redu. 

Piše: VM
03.02.2008. 22:48:07
http://metro-portal.hr/forma-igraca-jamci-spektakl-na-poljudu/2161/