Metro-portal.hr

objavljeno 14.07.2010. 11:35:00
ČUDESNI REZULTAT

Forlan i suigrači dočekani kao kraljevi

Promrzli urugvajski navijači satima su čekali dolazak svojih junaka, a kad se naopokon pojavio najbolji igrač SP-a nastalo je sveopće oduševljenje

diego forlan urugvaj sp 2010.
diego forlan urugvaj sp 2010. (Getty Images)

Više od 200.000 ljudi okupilo se u središtu Montevidea kako bi pozdravili nogometaše urugvajske reprezentacije koja je na proteklom svjetskom prvenstvu priredila veliko iznenađenje osvojivši četvrto mjesto.

Promrzli navijači satima su čekali dolazak svojih junaka, a kada se pojavila reprezentacija predvođena najboljim igračem SP-a Diegom Forlanom nastalo je sveopće oduševljenje. Trenutačno je u Urugvaju zima i temperature se kreću oko nula stupnjeva Celzijusa, no to nije smetalo da središe Montevidea preplave mase navijača ogrnuti urugvajskim šalovima i zastavama.

>> Forlan najbolji igrač SP-a, Muller najbolji strijelac i mladi igrač

"Svi smo dirnuti ovakvim dočekom. Nakon što smo završili prvenstvo s dva poraza nitko nije očekivao svečani doček, no dečki su ovo zaslužili. Svima veliko hvala," kazao je urugvajski izbornik Oscar Tabarez. Urugvaj je dvostruki svjetski prvak (1930, 1950), no posljednji veliki rezultat ostvario je prije 40 godina kada je također osvojio četvrto mjesto.

"Dečki su bili sjajni. Ovaj rezultat je čudo. Uoči početka SP svi smo priželjkivali prolazak skupine, no oni su otišli do polufinala i sve nas oduševili," kazala je 24-godišnja Patricia Rodriguez koja je na doček stigla iz Canelonesa, grada u kojem je rođen kapetan reprezentacije Diego Lugano. Sasvim očekivano, najveće oduševljenje je izazvao Diego Forlan koji je izabran za najboljega igrača SP-a.

"Bio sam iznimno tužan nakon poraza od Nizozemske i Njemačke. No, ovaj doček je potvrdio kako smo ulaskom u polufinale ostvarili veliki podvig. Sjajno je znati da smo ujedinili cijelu zemlju," kazao je Forlan. Na dočeku reprezentacije bio je i predsjednik države Jose Mujica koji čestitao igračima na velikom uspjehu naglasivši kako su "vratili reprezentaciju u vrh svjetskog nogometa učinivši zemlju iznimno ponosnom." (hina/metro-portal)

14.07.2010. 11:35:00
http://metro-portal.hr/forlan-i-suigraci-docekani-kao-kraljevi/44489/