Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2009. 16:04:22
POTPUNO IZNENAĐENJE

Ford se vraća u igru s 2,3 milijarde dolara dobiti

Američki automobilski div jednokratnim prihodima je u drugom kvartalu smanjio operativni gubitak na 424 milijuna dolara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Posrnuli automobilski div Ford Motor u četvrtak je ugodno iznenadio tržište podatkom da je zahvaljujući jednokratnim prihodima u drugom kvartalu poslovao s 2,3 milijarde dolara dobiti, smanjivši tako operativni gubitak na 424 milijuna dolara. Ford je time postao jedini iz skupine od tri velika američka proizvođača, u kojoj su General Motors i Chrysler, koji nije zatražio državnu pomoć, nastojeći vlastitim snagama prevladati krizu.

Iz Forda su istaknuli da je dobit proizišla iz jednokratnih prihoda u visini 2,8 milijardi dolara koje je kompanija ostvarila rezanjem dugova za 7,7 milijardi dolara. U drugom tromjesečju prošle godine koncern je bio u strmoglavom padu s gubitkom od 8,7 milijardi dolara.

U tekućim poslovima Ford je, premašivši očekivanja analitičara, u drugom kvartalu zabilježio gubitak u visini 638 milijuna dolara, prepolovivši ih u usporedbi s prvim tromjesečnim razdobljem lani. Prihodi su ipak odrazili krizu u automobilskoj industriji, smanjivši se za trećinu na 27,2 milijarde dolara u odnosu na drugo tromjesečje prošle godine.

Izvor: Hina

23.07.2009. 16:04:22
http://metro-portal.hr/ford-se-vraca-u-igru-s-2-3-milijarde-dolara-dobiti/19733/