Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2012. 11:07:53
MJUZIKL

Footloose proslavio prvi rođendan

Za cijeli ansambl rođendanske su izvedbe ujedno bile i emotivno putovanje u kojem su se prisjetili svih avantura koje su prošli od početnih audicija

Domaći mjuzikl proslavio prvi rođendan
Domaći mjuzikl proslavio prvi rođendan (Stefano Fiorentin)

Nakon brojnih izvedbi i gostovanja na najvećim pozornicama u Hrvatskoj i regiji, broadwayska senzacija - mjuzikl "Footloose" sa dvije je posebne izvedbe u srijedu i četvrtak proslavio svoj prvi rođendan u obnovljenom kinu Studentskog centra u Zagrebu, mjesta odakle je pred godinu dana i krenula ova sada već jako dobro poznata glazbeno-scenska priča.

Mladi i izuzetno talentirani ansambl predvođen Matejom Majerle i Nikolom Milatom, u više od dva sata pjesme, plesa i izuzetno pozitivne energije ponovno je podsjetio publiku zbog čega je "Footloose" već oduševio nekoliko desetaka tisuća gledatelja u proteklih godinu dana. Za cijeli ansambl, čiji su članovi i zvijezde poput Bojana Jambrošića, rođendanske su izvedbe ujedno bile i emotivno putovanje u kojem su se prisjetili svih avantura koje su prošli od početnih audicija na kojima se međusobno nisu ni poznavali do ove važne obljetnice na kojoj su svi kao zajednička obitelj koja publici donosi osmijeh i radost na lica.

Ovaj je projekt prvi u potpunosti privatno producirani mjuzikl u Hrvatskoj i regiji i kao takav je uspješan primjer projekta koji prkosi ekonomskoj krizi jer igra i nakon godine dana u svojoj drugoj sezoni. Njegovu kvalitetu i uspješnost, osim mnogobrojne publike koja ga je dosad imala prilike pogledati, potvrdio je i službeni Broadway.

A da kvaliteta mjuzikla uvijek ostane na vrhunskoj razini brinu se švedski glazbeni direktor Michael Laangs, koji je ovaj put u Zagreb stigao upravo kako bi prisustvovao rođendanskoj proslavi, te koreograf Igor Barberić pod čijim se budnim okom ansambl često sastaje na probama. Ali upravo su pljesak i ovacije publike, koje ni ovog puta nisu izostale, najveća nagrada producentima, kreativnom timu mjuzikla i samom ansamblu.

Štoviše, ponesena emocijama i slavljeničkom atmosferom, publika je ekipu "Footloose-a" ispratila sa dugotrajnim pljeskom i uzvicima oduševljenja. S obzirom da je tijekom godine dana "Footloose" sakupio izuzetno veliki broj vjernih fanova, ne čudi što je u prepunom gledalištu kina Studentskog centra bilo i mnogo onih koji su ga pogledali već nekoliko puta i koji stihove popularnih songova 80-ih kojima mjuzikl obiluje znaju napamet i pjevaju zajedno s ansamblom na sceni.

Mnogi su od njih svoju ulaznicu za rođendanske izvedbe osvojili u brojnim nagradnim igrama koje je kreativni tim organizirao na Facebook stranici mjuzikla. Produkcija ovog broadwayskog spektakla za naredne mjesece najavljuje nove velike nastupe i važna gostovanja pa ne treba sumnjati kako je pred "Footloose-om" izuzetno uspješna budućnost u kojoj će uvijek iznova oduševljavati gledatelje svih generacija i slaviti rođendan za rođendanom.

01.04.2012. 11:07:53
http://metro-portal.hr/footloose-proslavio-prvi-rodjendan/69644/