Metro-portal.hr

objavljeno 09.04.2018. 12:01:00
NAJAVE

FonoKinoteka predstavlja: koncert Drage Diklića

Drago Diklić veliki je pjevač džezerskog šmeka, interpretator originalnog i prepoznatljivog vokalnog stila i autor pjesama koje su obilježile desetljeća

Drago Diklić nastupa u Kinoteci
Drago Diklić nastupa u Kinoteci (Arhiva)

Legendarni zagrebački šansonijer i autor nekih od najprepoznatljivijih domaćih evergreena, Drago Diklić, nastupit će 20. travnja u Kinoteci, u sklopu glazbenog programa FonoKinoteka.

Drago Diklić veliki je pjevač džezerskog šmeka, interpretator originalnog i prepoznatljivog vokalnog stila i autor pjesama koje su obilježile desetljeća kojih se danas s nostalgijom prisjećamo. 

Na ove prostore uvezao je zvuke svojih glazbenih uzora Deana Martina, Sinatre i Nata Kinga Colea, a njegovi bezvremenski brojevi Još samo večeras, Oprosti volim te, Opet si plakala i Igra života idu u red najpopularnijih melodija svog vremena. Interpretacije i skladbe Drage Diklića i danas bez problema pronalaze svoje mjesto u fonotekama mlađih generacija ljubitelja kvalitetnog zvuka.

Drago Diklić karijeru je započeo 1950-ih nastupajući na zagrebačkim plesnjacima kao pjevač i saksofonist, a prije nego što je 1960-ih započeo karijeru skladatelja, s nekoliko formacija orkestara nastupao je i u inozemstvu. Kao organizator i menadžer osmislio je i organizirao niz zabavno-glazbenih manifestacija u Zagrebu, a 11 godina bio je na čelu Zagrebačkog festivala.

Osim brojnih festivalskih i drugih nagrada dobitnik je Vjesnikove nagrade Josip Slavenski (1985.), diskografske nagrade Porin za životno djelo (2011.) i Nagrade Milivoj Körbler za životno djelo Hrvatskog društva skladatelja (2012.).

Na zagrebačkom koncertu Dragi Dikliću pridružit će se Julije Njikoš (klavir), Mario Igrec (gitara), Mladen Baraković (bas) i Josip Cvitanović (bubanj).

Koncert počinje u 20 sati. Ulaznice je moguće kupiti po pretprodajnoj cijeni od 55 kuna u sustavu i na prodajnim mjestima ulaznice.hr te na blagajni kina Kinoteka. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 65 kuna.

09.04.2018. 12:01:00
http://metro-portal.hr/fonokinoteka-predstavlja-koncert-drage-diklica/111403/