Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2013. 13:48:10
IMA JOŠ NETKO?

Fine mrtve djevojke uvrijedile i muslimane

Sad su se i muslimani sjetili da Djevica Marija postoji i u islamu, pa eto priopćenja

Kako god okreneš, neko se buni
Kako god okreneš, neko se buni (Facebook)

Slika na plakatu za predstavu u zagrebačkom kazalištu Gavella, "Fine mrtve djevojke", uvrijedila je muslimane i u prvoj verziji plakata, iako je ona tradicionalno kršćanska, kao i varijanta u kojoj je "Merjem/djevica Marija prikazana u burkama", te Islamska zajednica u Hrvatskoj najoštrije osuđuje vrijeđanje bilo čijih i bilo kakvih, pa tako i vjerskih osjećaja, priopćeno je danas iz Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj.

"Vjera je oduvijek bila predmetom inspiracije i za vjernike i za one koji ne vjeruju", "vjerski simboli i ostale vjerske vrijednosti predmetom su poštovanja svakog vjernika", a "kada su u pitanju kršćanstvo i islam, posebno mjesto zauzima Merjem ili djevica Marija, majka Isa a.s. kako se u kršćanskoj terminologiji naziva Isusa, koja je jedna od osoba u povijesti koju se jednako poštuje u islamu i kršćanstvu", ističe u priopćenju predsjednik Mešihata muftija dr. Aziz ef. Hasanović.

Dodaje kako se u proteklim vremenima dopuštalo vrijeđanje vjerskih i svakih drugih osjećaja zbog niskog stupnja civilizacijskog razvoja, no, upozorava dr. Hasanović, "trend vrijeđanja vjerskih osjećaja pod raznim krinkama slobode, sve više jača".

Očekujemo da se harangi protiv plakata pridruže i ostale vjeroispovijesti koje su uspjele nekako povezati Djevicu Mariju sa sobom, a poseban doprinos mogli bi dati i scijentolozi. Na sreću, u Hrvatskoj je preko 300 Jedija, od kojih očekujemo da Silom obrane nejač ...

Inače, ima na Fejsu grupa za podršku plakatu, OVDJE, pa svratite i lupite lajk, tek toliko da se prebroje urbani i normalni ... Galerija plakata podrške je OVDJE.

18.01.2013. 13:48:10
http://metro-portal.hr/fine-mrtve-djevojke-uvrijedile-i-muslimane/76036/