Metro-portal.hr

objavljeno 15.06.2010. 10:18:45
14. HGF

Finale 14. Hrvatskog glazbenog festivala

Iste večeri stručni žiri će proglasiti i pobjednika ovogodišnjeg HGF-a koji će nastupiti ispred riječke grupe LET 3

HGF
HGF (HGF)

Pred nama je treća finalna večer 14. po redu HGF demo festivala koja će se dogoditi u petak 18. lipnja u zabočkom klubu Regenerator. Na prethodne dvije finalne večeri sviralo je prvih 14 finalista, dok će se ovaj petak moći čuti još sedam izvođača:  Agharti (Zagreb), HITchCOCK (Zagreb), Larva (Čakovec), The noREGRETS (Rovinj), Petar Punk (Bjelovar), Ivan Škrabe (Jastrebarsko) i Vlasta Popić (Varaždin).

Već iste večeri stručni žiri će proglasiti i pobjednika ovogodišnjeg HGF-a koji će sedam dana kasnije nastupiti na Grande finalu ispred sastava LET 3. 

Grande finale će se dogoditi u petak 25. lipnja također u Regeneratoru. Nastupiti će prošlogodišnji pobjednici Dosh Lee (Zagreb), pretprošlogodišnji pobjednici Valungari (Sesvete), ovogodišni pobjednik te strašni Riječani iz grupe LET 3. Tijekom koncerta HGF će dodijeliti i nekoliko nagrada pojedincima i organizacijama zaslužnim za promicanje demo i urbane rock kulture.

Kao i prošle godine, uoči finala objavljena je i CD kompilacija ovogodišnjih finalista na kojoj se nalazi po jedna skladba svih finalista. Izdavač kompilacije je Spona, a ekskluzivni distributer Aquarius Records. Ulaz na sve HGF večeri je besplatan.       

15.06.2010. 10:18:45
http://metro-portal.hr/finale-14-hrvatskog-glazbenog-festivala/42614/