Metro-portal.hr

objavljeno 05.02.2009. 13:30:30
on je zvijezda

FINA stala uz Phelpsa

Iako je snimljen kako konzumira marihuanu, nekima se to ipak može oprostiti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Nakon Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), američkog plivača Michaela Phelpsa, koji je snimljen kako konzumira marihuanu, podržala je i Međunarodna plivačka federacija (FINA).

Premda je Phelpsov potez naštetio njemu, ali i cijelom plivanju, vodeći ljudi FINA-e podržali su osvajača osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu. U priopćenju navode kako je pohvalno što je Phelps pronašao snage i javno se ispričao za svoj postupak.

"Kao građanin Phelps se nedolično ponašao, međutim njegova isprika i obećanje kako je to bilo prvi i posljednji put garancija su da će ova velika plivačka zvijezda i dalje imati podršku navijača," stoji u priopćenju plivačke organizacije.

U Američkom olimpijskom odboru su (USOC) cijelu situaciju shvatili vrlo ozbiljno i ponudili su Phelpsu stručnu pomoć.

"Spremni smo mu pomoći u svim segmentima života. Michael je sjajan u bazenu, no postoji i život izvan njega u kojem se ponekad nije lako snaći," kazao je glasnogovornik USOC-a Darryl Seibel.

Najuspješniji sportaš u olimpijskoj povijesti sa čak 14 zlatnih medalja ulovljen je kako na jednoj zabavi puši iz staklene lule (bong) koja se koristi za konzumiranje marihuane, a snimljen je tri mjeseca nakon Pekinga. (hina/metro-portal)

05.02.2009. 13:30:30
http://metro-portal.hr/fina-stala-uz-phelpsa/14637/