Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2018. 15:45:00
KRATKE SLIKE

Filmski tajni život životinja u MM centru

Kratke slike su projekt posvećen inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije

Konjske grudi Katrine Daschner
Konjske grudi Katrine Daschner (Kultura promjene)

Kratke slike 10. svibnja u MM centru predstavljaju četiri kratkometražna filma četiriju različitih umjetnika koji istražuju tajne životinjskog svijeta. U filmu njemačke autorice Katrine Daschner Konjske grudi (Pferdebusen) montaža životinjskih i ljudskih tjelesnih fragmenata postaje čulni simbolični diskurs o psihoseksualnim ambivalencijama i fantazijama o strahu i strasti, žudnji i inhibiciji.

Proslavljeni japanski umjetnik Yu Araki kroz motiv hobotnice u filmu Pogrešna revizija (Wrong revision) otkriva skrivenu kršćansku simboliku u Japanu. Film Marsa Abu Galawa (režija Gerard Holthuis) očarava i zadivljuje, istovremeno pobuđujući onu vrstu iskonskih osjećaja spokoja i nemira koje samo vodeni svijet može izazvati dok u Kapucinu (Capucine) Louisa Nieta promatramo opskurni jezični centar koji podučava majmune kako da snimaju filmove. Upoznajemo iznimno darovitoga majmuna koji uči filmski jezik s primatologom Hirokazuom Shibuyom.

Kratke slike su projekt posvećen inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije. Tajni život životinja dio je programske cjeline Iz Kratke baze 25 FPS-a fokusirane na suvremeni kratkometražni film.

Program počinje u 19:30, ulaz je besplatan, a više informacija potražite na http://mmcentar.sczg.hr/. i na Facebooku.

07.05.2018. 15:45:00
http://metro-portal.hr/filmski-tajni-zivot-zivotinja-u-mm-centru/111964/