Metro-portal.hr

objavljeno 02.10.2008. 09:51:59
Viennale 2008

Filmski festival u Beču

Najava bogatog filmskog programa od 17. do 29. listopada

Direktor festivala Hans Hurch
Direktor festivala Hans Hurch (Reuters)

Bečki međunarodni filmski festival "Viennale 2008", 46. po redu održat će se od 17. do 29. listopada u Beču i imat će najbogatiji program do sada, najavili su organizatori u srijedu na konferenciji za novinstvo u Beču.

Program ovogodišnjeg festivala obuhvaća 300 filmova igranih, dokumentarnih, kratkometražnih, dugometražnih i eksperimentalnih, a u sklopu festivala održat će se i niz rasprava, predavanja i izložbi.

U suradnji sa austrijskim Filmskim muzejom predviđeno je održavanje retrospektive posvećena Los Angelesu gdje će biti viđeni filmovi koji prikazuju "pravi život Los Angelesa", kako je rekao direktor tog muzeja Aleksaner Horvath. Ukupno bit će prikazano u tom sklopu 60 filmova.

Bečki savjetnik za kulturu Andreas Malath Pokorny naglasio je da grad Beč podupire tu kulturnu manifestaciju jer je uvjerenja da je to jako važan filmski festival koji iz godine u godinu postiže uspjehe, privlači sve više publike.

Prošle godine je imao 80 tisuća posjetitelja i utječe na cjelokupno kulturno ozračje austrijskog glavnog grada. Za vrijeme festivala u Beču se očekuju brojni prominentni gosti, redatelji i glumci uz ostale i Isabelle Huppert, Luc Dardenne, Ingrid Caven i tako dalje. (hina/metro-portal)

02.10.2008. 09:51:59
http://metro-portal.hr/filmski-festival-u-becu/12176/