Metro-portal.hr

objavljeno 11.07.2020. 08:01:00
FILM

Filmske večeri u Močvari: 'Zagrebački ekvinocij'

Ovo će izdanje filmskih večeri pozornost pridati možda najvažnijem domaćem filmskom fenomenu godine za nama - niskobudžetnom nezavisnom filmu 'Zagrebački ekvinocij'

Zagrebački ekvinocij
Zagrebački ekvinocij (Arhiva)

U ponedjeljak, 13. srpnja, s početkom u 20 sati, održat će se nova filmska večer na terasi kluba Močvara.

Ovo će izdanje filmskih večeri pozornost pridati možda najvažnijem domaćem filmskom fenomenu godine za nama - niskobudžetnom nezavisnom filmu 'Zagrebački ekvinocij' koji je nastao u produkciji kolektiva CEFGI.

Program će započeti u 20 sati razgovorom s redateljem Sveborom Mihaelom Jelićem te producenticom Enom Bašić koji će s gostima podijeliti iskustva stvaranja ovog nezavisnog filmskog postignuća uz pomoć tima mladih filmaša i glumaca.

Riječ je o plodu ljubavi, entuzijazma i umijeća grupe jako mladih ljudi koji su nadahnuto prikazali stvarnost svoje generacije kroz priču o šest prijatelja koji organiziraju party uoči proljetne ravnodnevnice - ne znajući da ih putem čekaju svakojaka iznenađenja.

Njihov vijugav put do savršenog partyja postaje svojevrsna Odiseja noćnim Zagrebom i njegovim ključnim elementima poput kupovanja pića u kasne sate na Glavnome kolodvoru, trčanje na noćne tramvaje, koncerti u Močvari i okupljanja kod Džamije.

Ulaz je besplatan, a svoje sjedeće mjesto možete rezervirati putem linka mochvara.hr/terasa! Program sufinanciraju Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar.

Raspored:

19:30 vrata

20:00 razgovor

21:00 projekcija filma 'Zagrebački ekvinocij'

11.07.2020. 08:01:00
http://metro-portal.hr/filmske-veceri-u-mocvari-zagrebacki-ekvinocij/126209/