Metro-portal.hr

objavljeno 09.01.2018. 10:01:00
DOĐITE

Filmska početnica besplatna za klince preko praznika

Radionica glazbe u filmu bavit će se ulogom filmske glazbe te procesom stvaranja i oblikovanja glazbe za film s ciljem osvješćivanja postojanja, a potom i uloge glazbe u filmu.

Požurite s prijavama
Požurite s prijavama (Restart)

Filmska početnica nudi dvije besplatne višednevne radionice namijenjene djeci nižih razreda osnovne škole. Mali filmaši moći će učiti o tehnici stop-animacije te o glazbi u filmu. 

Radionica stop-animacije traje tri dana (10. - 12. 1.), radionica glazbe na filmu traje dva dana (13. i 14. 1.), a oba se programa održavaju u prostoru POGONA - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, najavljuju organizatori programa iz udruge Restart.

Radionica glazbe u filmu bavit će se ulogom filmske glazbe te procesom stvaranja i oblikovanja glazbe za film s ciljem osvješćivanja postojanja, a potom i uloge glazbe u filmu. Neovisno o prethodnom glazbenom iskustvu, ali uzimajući ga u obzir, u sljedećoj fazi radionice polaznici će se baviti orkestracijom: izborom instrumenata kao bitnim segmentom kod stvaranja filmske glazbe i upoznavanjem stvarnih i virtualnih instrumenata te radom na stvaranju različitih zvučnih atmosfera.

Radionica stop-animacije otkrit će polaznicima kako se objekti u filmu sami kreću te kako se stvara iluzija pokreta i transformacija jednog objekta u drugi.

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve su radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja. Za sudjelovanje na radionicama je potrebno prijaviti se na mrežnoj stranici udruge Restart.

09.01.2018. 10:01:00
http://metro-portal.hr/filmska-pocetnica-besplatna-za-klince-preko-praznika/109606/