Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2008. 06:08:39

Filmovi za djecu na Animafestu

Scena iz filma ‘Kaj te muči opera, Njofra?’ Chucka Jonesa
Scena iz filma ‘Kaj te muči opera, Njofra?’ Chucka Jonesa

I danas Animafest svojim posjetiteljima nudi obilje animiranih filmova: kino Europa u 13 sati ponovno otvara svoja vrata najmlađima kada je na redu natjecanje filmova za djecu. Popodne su na repertoaru svjetski klasici hrvatskih animiranih škola: ‘Osvetnik’, ‘Koncert za mašinsku pušku’ i vestern parodija ‘Cowboy Jimmy’ Dušana Vukotića, uz filmove Vatroslava Mimice i drugih legendarnih autora.

‘Kaj te muči opera, Njofra?’ Chucka Jonesa iz 1957, ‘Bajku nad bajkama’ Jurija Norsteina te ostale filmove iz lektire animacije moći ćete pogledati u večernjim satima u Europi. Kino Central navečer će ugostiti iznimnu Caroline Leaf, izumiteljicu brojnih animacijskih tehnika, nositeljicu nominacije za Oscara. Svjetsko priznanje osvojila je filmom ‘Ulica’ slikanim na staklu.

U 21 sat u Centralu je na programu projekcija iznenađenja kojom Animafest najavljuje svoje dugometražno izdanje. Animirani horor ‘Strah od mraka’ prikazan na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu priča je šestero autora o njihovim najgorim noćnim morama. U isto vrijeme u Otvorenom kinu Gliptoteka bit će svečano zatvaranje festivala i ceremonija dodjele nagrada nakon koje će biti prikazani nagrađeni filmovi. Za publiku, Animafest je pripremio dva dodatna dana - u petak će biti ponovno prikazani nagrađeni filmovi, a u subotu su na redu svi filmovi za djecu, ponovno u popularnom kinu Europa.   (METRO)

05.06.2008. 06:08:39
http://metro-portal.hr/filmovi-za-djecu-na-animafestu/8179/