Metro-portal.hr

objavljeno 09.01.2013. 09:55:00
KONAČNO TARANTINO

Zanimljivi filmovi koje treba gledati u siječnju 2013.

Konačno ćemo moći vidjeti navodno najbolji Tarantinov film do sada - Odbjegli Django, film s pet nominacija za Zlatni globus

Fotografija vijesti

Nadamo se da će nam se distributeri smilovati te da ćemo prije dodjele Oscara 24. veljače uspjeti pogledati većinu nominiranih filmova u hrvatskim kinima. Na žalost, malo remek-djelo Perks of Being a Wallflower, od nas nazvan Charlijev život, moći ćemo vidjeti tek u veljači, a isto tako i Anu Karenjinu. Oba filma premijere su imale u svijetu još u ranu jesen. Ipak, veselimo se da ćemo ovaj mjesec moći vidjeti Tarantinovog Djanga i Speilbergovog Lincolna, a vjerojatno ćemo se dobro nasmijati gledajući novi film Judda Apatowa Prelomilo se u 40-tima.

Evo nekoliko filmova koje možete pogledati od ovoga siječnja:

Odbjegli Django (Django Unchained)

S pet nominacija za Zlatni globus, Odbjegli Django jedan je od najočekivanijih filmova za ovaj mjesec. Dr. King Schultz (Christoph Waltz) njemački je lovac na glave i bivši zubar koji kupuje Djanga (Jamie Foxx) kao svog roba kako bi mu ovaj pomogao identificirati ostale lovce na glave. Nakon što uspješno završe zadatak, Django biva oslobođen i regrutiran od strane Schultza kao poslovni partner. Django ubrzo od Schultza počinje učiti zanatske vještine pa zajedno odlaze u Mississippi kako bi oslobodili Djangovu ženu Broomhildu (Kerry Washington). Međutim, nakon što dogovor o kupnji njegove žene s nemilosrdnim vlasnikom plantaže Calvinom Candiejem (Leonardo DiCaprio) propadne, Django će se naći uvučen u borbu za vlastiti život, život svoje žene, ali i mogućnošću za slatkom osvetom… Film pogledajte u našim kinima od 17.1.

Krš i lom (Wreck-It Ralph)

Animirani studio Walt Disney u suradni s Emmyjevcem Richom Mooreom (Simpsoni, Futurama) nas od 10.1. vodi na arkadno, urnebesno putovanje u animiranom filmu Krš i lom. Ralph je već umoran od konstatnog življenja u sjedni Fix-It Felica, „junaka“ njihove zajedničke igre u kojoj se obojica nalaze. Nakon desetljeća provedenih gledajući kako Felix dobiva svu slavu, Ralph odlučuje da mu je dosta stalno biti negativac. Preuzima stvari u svoje velike ruke i kreće na putovanje kroz različite arkadne igre koje su uveseljavale generacije djece kako bi dokazao da i on može biti heroj.

Prelomilo se u četrdesetima (This is 40)

Judd Apatow, tvorac urnebesnih filmova Knocked Up (Zalomilo se), The 40 Year Old Virgin (Junfer u četerdesetima) i Bridesmaids (Djeveruše, još jednu priču iz svakodnevnog života nam donosi na platna. U filmu, Paul Rudd i Leslie Mann bračni su par s dvoje djece. Bore se s bračnim problemima, svakodnevnim obvezama, te poslom, a godine prolaze i bliže im se četerdesete, a s njima i kriza srednjih godina? Pogledajte kako se nose s krizom srednjih godina od 17.1. u svim hrvatskim kinima.

Ivica i Marica: Lovci na vještice (Hansel and Gretel: Witch Hunters)

Ivica i Marica više nisu taj uplašeni brat i sestra o kojima smo svi čitali u knjigama braće Grimm.
Naši bjegunci iz kuće od slatkiša već su odrasli, a svoje živote su posvetili ubijanju i lovu na vještice. Poznati duo se, naoružani do zuba, bore protiv čudovišta u potrazi za vješticom koja otima djecu. Kad vještica otme petero djece iz sela, Ivica i Marica odmah kreću u potragu. Imaju sve što im treba da napokon pobjede zlu vješticu, a što oni ne znaju je da će se ovog puta morati suočiti s puno snažnijim silama zla. Novi film Tommyja Wirkolea sa Jeremy Rennerom i Gemmom Asterton u glavnih ulogama u naša kina dolazi 31.1.2013.

Gangsterski odred (Gangster Squad)

Ruben Fleischer nas sa svojom izvrsnom glumačkom ekipom vodi u 40. i 50. godine prošlog stoljeće, gdje se u Los Angelesu vodi brutalna borbi između gangstera i policije. Ryan Gosling, Giovanni Ribisi, Michael Pena i Robert Patrick glume policajce koji riskiraju vlastite živote u borbi s likom Seana Penna, najozloglašenijim kriminalcem svih vremena. Gledajte borbu života i smrti od 10.1.2013.

Jadnici (Les Miserables)

Najpopularniji mjuzikl svih vremena napravljen po romanu Victora Hugoa napokon je prebačen na filmska platna, i to još pod redateljskom palicom oskarovca Toma Hoopera, poznatog po filmu Kraljev govor. Jako popularan mjuzikl napravljen po romanu, redatelj oskarovac i skupina izvrsnih glumaca; to je savršena kombinacija za kvalitetan i uspješan film. Film od 157 minuta o životu bivšeg zatvorenima tijekom pariških ustanaka u 19. stoljeću počinje s prikazivanjem od 24.1. 

U dobru i u zlu (Silver Linings Playbook)

S četiri nominacije za Zlatni globus i nagradom publike na ovogodipnjem Filmskom festivalu u Torontu, U dobru i u zlu dobro je započeo. Film, čiji je scenarij inspirian romanom Matthewa Quicka, prati život Pata Solatana (Bradley Cooper) koji je izgubio sve u životu: suprugu, posao i kuću. Nakon što je osam mjeseci proveo u psihijatrijskoj klinici, vraća se živjeti s roditeljima (Robert DeNiro i Jacki Weaver). Kada odluči vratiti svoj stari život, upoznaje Tiffany (Jennifer Lawrence), misterioznu djevojku s vlastitim problemima, koja mu odluči pomoći vratiti svoj stari život ako on pomogne njoj. Što će se dogoditi kada se stvari zakompliciraju i kada se sudbina uplete pogledajte u kinima od 24.1.

Lincoln

Steven Spielberg se vraća na velika platna s pričom o bivšem američkom predsjedniku koji je promijenio svijet i povijest, te se borio za ljudska prava; o Abrahamu Lincolnu.
Građanski rat oduzima živote nevinih građana, dok se Lincoln (Daniel Day-Lewis) bori sa stalnim krvoprolićem i nesuglasnicama unutar kabineta vezanim uz njegovu namjeru za oslobađanjem robova. S trinaest nominacija za Zlatni globus, ova nevjerojatna, još neispričana priča o trenutku koji je promijenu povijest svijeta počinje se u našim kinima prikazivati od 31.1.

Moje najdraže čudovište 3D (Frankenweenie)

Iz genijalnog uma Tima Burtona na filmska platna dolazi film Moje najdraže čudovište, priča o dječaku i njegovom psu. Nakon što Sparky pogine u nesreći, Victor iskoristi svo svoje znanje o znanosti da vrati svom ljubimcu dar života. No, njegovi pokušaji skrivanja njegove nove kreacije propadnu, i Sparky pobjegne, te su životi Victorovih prijatelja, učitelja, pa čak i cijelog stanovnišva njegovog gradića ugroženi.

Posljednja bitka (Last stand)

Najveći akcijski junak Arnold Schwarzenegger se vraća na filmska platna u prvoj glavnoj ulozi nakon Terminatora 3. Schwarzenneger glumi šerifa u malom gradiću na američkoj granici s Meksikom, koji je prije radio kao policajac. Iako se njegov posao čini mirnim, on je prisiljen pomoći u potrazi za jednim od najopasnijih i najtraženijih narko bossova, koji je uspješno pobjegao iz FBI-ovog konvoja sa zatvorenicima.

Posljednja patrola (End of watch)

Jake Gyllenhaal i Michael Pena dva su mlada policijska službenika na patroli na najozloglašenijim ulicama Los Angelesa. Radnja se odvija kroz HD snimke nadzornih kamera i ručnih kamera članova bande i policijskih službenika. Najnasilniji i najmračniji dijelovi grada vjerno su portretirani, te policajci koji svaki dan riskiraju svoje živote i cijena koju su oni i njihova obitelj prisiljeni platiti. Datum izlaska filma još nije potpuno potvrđen.

09.01.2013. 09:55:00
http://metro-portal.hr/filmovi-koji-dolaze-u-sijecnju-2013/75870/