Metro-portal.hr

objavljeno 15.09.2010. 19:10:14
1. DO 10. LISTOPADA

Filmomanija 3 - revija najnovijih filmova u Movieplexu

Revija recentne europske i svjetske kinematografije "Filmomanija 3" filmoljupcima donosi 19 filmova u 10 dana

Filmomanija 3 - revija najnovijih filmova u Movieplexu
Filmomanija 3 - revija najnovijih filmova u Movieplexu (movieplex.hr)

"Filmomanija 3", revija recentne europske i svjetske kinematografije s izborom najzanimljivijih filmova sa svjetskih filmskih festivala održat će se od 1. do 10. listopada u Movieplexu zagrebačkog Kaptol centra.

Tijekom 10 dana prikazat će se 19 filmova, a zagrebačka će publika, među ostalim, moći pogledati pobjednika ovogodišnjeg festivala u Cannesu "Ujak Boonmee koji se sjeća prošlih života" (Loong Boonmee Raleuk Chat).

U Movieplexu najavljuju i dobitnika posebne nagrade žirija na venecijanskom festivalu "Soul Kitchen", dobitnika posebne nagrade žirija na festivalu u Cannesu "Četiri lica" (Le Quatro Volte) te film "Katalin Varga", dobitnika Srebrnog medvjeda u Berlinu.

Od ostalih filmova organizatori izdvajaju dokumentarni film "Inside Job", prikazan u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg Cannesa, južnokorejsku dramu Poezija (Shi) koji je u Cannesu osvojio nagradu za najbolji scenarij, te danski film "Bratstvo" (Broderskab) koji je proglašen najboljim na filmskom festivalu u Rimu.

Hrvatsku premijeru tijekom filmske revije doživjet će i nekoliko američkih filmova, među kojima i komedija "Cura na lošem glasu" (Easy A), te romantična avantura "Jedi moli voli" (Eat Pray Love).

Festivalski američki filmovi također neće ostati zakinuti pa će gledatelji moći pogledati dramu "Dar od srca" (Please Give), prikazanu u službenoj konkurenciji na filmskim festivalima u Sundanceu i Berlinu, ratnu dramu "Glasnik" (The Messenger), dobitnika Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij u Cannesu, te dramu "Home", dobitnika nagrade za najbolju glavnu glumicu na filmskom festivalu u Mar del Plati.

Projekcije filmova bit će svakoga radnog dana u 16, 19 i 21 sat, a vikendom, osim navedenih termina, i od 13 sati. Svakoga radnog dana bit će prikazano po šest filmova, a vikendom njih čak osam, priopćeno je iz Movieplexa. (hina/metro-portal)

15.09.2010. 19:10:14
http://metro-portal.hr/filmomanija-3-revija-najnovijih-filmova-u-movieplexu/48030/