Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2011. 10:24:39
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

Filharmoničari u čast velikom Gustavu Mahleru

Zagrebačka filharmonija pridružila se koncertom "Mahleru u čast" obilježavanju 100. obljetnice skladateljeve smrti

Natalija Rubinstein, Nikolaj Sačenko i Kiril Rodin
Natalija Rubinstein, Nikolaj Sačenko i Kiril Rodin (ZF)

Nakon koncerta posvećena Franzu Lisztu, orkestar Zagrebačke filharmonije naklonio se
još jednome glazbenom geniju - Gustavu Mahleru u povodu 100. obljetnice smrti. Tako se naš br. 1 filharmonijski orkestar pridružio nizu svjetskih orkestara koji su odali svoj hommage ovome velikom bečkom skladatelju i dirigentu.

Orkestrom je ravnao maestro Saša Britvić, a u jakome timu prvoklasnih solista okupili su se vrsni članovi moskovskoga Brahms trija, a pridružila im se i prvakinja Slovenske opere,
mezzosopranistica Mirjam Kalin.

I dok je ova ugledna slovenska glazbenica donijela potresno i dramatično tumačenje Pjesama mrtvoj djeci Gustava Mahlera - pokazavši da već odavno nije samo "otkriće" (Vijenac) nego vokalna umjetnica od formata, ruski trojac - Natalija Rubinstein, Nikolaj Sačenko i Kiril Rodin - zablistao je u Trostrukome koncertu Ludwiga van Beethovena, potvrdivši na pravi način brojne superlative koji ih s pravom prate.

Energično i blistavo bilo je u petak 13.5. u Plavoj oktavi, a "papreno i vatreno" nastavit će se za tjedan dana 20.5. Na finalnom koncertu ovosezonske Bijele oktave gostuju maestro Zoltán Peskó i veliki pijanist Dezső Ránki. Iz Zagrebačke filharmonije stoga pozivaju: Ovakvu gurmansku muzičku večer - "na mađarski način" - nikako ne smijete propustiti!

Uz dinamičnu koncertnu aktivnost, Zagrebačka filharmonija nastavlja i intenzivnu promociju nove
uzbudljive koncertne sezone 2011./2012. u kojoj donosi brojne glazbene novitete. Prošle subote
družili smo se na uzavreloj špici Cvjetnoga trga, a nova destinacija "ZF karavane" ove subote 14.5. je - City Center ONE!

14.05.2011. 10:24:39
http://metro-portal.hr/filharmonicari-u-cast-velikom-gustavu-mahleru/58832/