Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2011. 22:55:00
DOGOVOR

FIFA i UEFA ipak ukidaju suspenziju BiH

Suspenzija NSBiH traje od travanja ove godine, a bit će ukinuta kada Skupština saveza usvoji promjene

Platini
Platini (Getty Images)

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) i Europska nogometna federacija (Uefa) najavile su ukidanje suspenzije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, prenosi Hina.

Ukidanje suspenzije je najavljeno nakon današnjeg sastanka predsjednika Fife Seppa Blattera i Uefe Michela Platini s predstavnicima Odbora za normalizaciju NSBiH koji predvodi Ivica Osima, te ambasadorima Nogometnog saveza BiH, Duškom Bajevićem, Farukom Hadžibegićem i Sergejem Barbarezom. Sastanku su prisustvovali i specijalni izaslanik FIFA/UEFA Rudi Zavrl kao i generalni tajnik Jasmin Baković.

Čelnici Fife i Uefe su prihvatili prijedlog promjena Statuta NSBiH te izrazili zadovoljstvo zbog brojnih poduzetih mjera kako bi se pronašao izlaz iz krize.

Prema prijedlogu Odobra za donošenje svih odluka u Skupštini NSBiH bit će potrebna tročetvrtinska većina. Za glasovanje u Izvršnom odboru bit će potrebno 12 glasova, a entitetski savezi u IO NS BiH predlagat će po dva kandidata za svako mjesto, oni koji ne budu prošli na glasovanju bit će imenovani zamjenskim članovima.

Suspenzija NSBiH traje od travanja ove godine, a bit će ukinuta kada Skupština saveza usvoji promjene. Očekuje se kako bi se do konca svibnja mogla ukinuti suspenzija.

12.05.2011. 22:55:00
http://metro-portal.hr/fifa-i-uefa-ipak-ukidaju-suspenziju-bih/58790/