Metro-portal.hr

objavljeno 17.11.2009. 15:04:57
PRIJETNJA

FIFA će suspendirati Irački nogometni savez?

Irački Olimpijski odbor je u ponedjeljak raspustio izvršni odbor IFA-e zbog financijskih nepravilnosti i odgađanja izbora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Irak bi mogao biti suspendiran od igranja međunarodnih utakmica nakon što je irački Olimpijski odbor raspustio nogometni savez, objavila je FIFA u utorak.

FIFA upozorava da ako odluka ne bude otkazana za 72 sata (od 16. studenoga) "neće imati izbora nego cijelu stvar prebaciti hitnom odboru FIFA-e da donese odluku o mogućoj suspenziji IFA-e (Irački nogometni savez)."

Suspenzija saveza značit će da Irak neće moći sudjelovati na međunarodnim natjecanjima.

FIFA pojašanjava da njoj temelj za odluku olimpijskog saveza "nije razumljiv" te da je u "potpunoj kontradikciji s IFA-inim i FIFA-inim standardima."

Svjetska nogometna organizacija poziva još jednom sve strane u Iraku da "poštuju auotnomiju sporta, posebno IFA-e te da dopusti IFA-i da vodi svoje poslove u skladu sa svojim statutom i sa statutom FIFA-e"

Olimpijski odbor je u ponedjeljak raspustio izvršni odbor IFA-e zbog financijskih nepravilnosti i odgađanja izbora.

FIFA-in izvršni odbor je krajem rujna odobrio IFA-i da do 30. travnja 2010. usvoji novi statut i izabere novi odbor, uz uvjet da ne bude uplitanja vladinih tijela. (hina/metro-portal)

17.11.2009. 15:04:57
http://metro-portal.hr/fifa-ce-suspendirati-iracki-nogometni-savez/26639/