Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2011. 08:54:18
KUBANSKA POSLA

Fidel Castro zna tajnu vječnog života

Čini se kako se ovog revolucionara nećemo tako lako riješiti. Fidel Castro zna kako doživjeti starost.

Fotografija vijesti

U nizu promocija kojima se nastoji popraviti narušeni imidž kubanskog predsjednika hvale ga i njegovi bivši doktori. Otac kubanske revolucije Fidel Castro, koji će u kolovozu proslaviti 85. rođendan, mogao bi živjeti 140 godina, rekao je u srijedu jedan od njegovih bivših liječnika Eugenio Selman-Housein.

Selman-Housein je u srijedu otvorio međunarodnu konferenciju stogodišnjaka u Havani. Na Kubi živi 1551 stogodišnjak što je svjetski rekord u odnosu na broj stanovnika.

Fidel Castro će unatoč svim medicinskim problemima zbog kojih se 2006. povukao iz politike "živjeti 140 godina", rekao je Selman-Housein, koji je dugo godina bio na čelu Castrova liječničkog tima, prenosi Hina.

Da bi ljudi živjeli 120 godina moraju biti motivirani, hraniti se zdravo prehranom bogatom voćem i povrćem, prestati pušiti i biti fizički aktivni, rekao je Selman-Housein (81), koji tvrdi da je Kuba idealno mjesto za to jer ima "vladu koja jedina na svijetu na prvo mjesto stavlja narod".

Kubanci imaju besplatno zdravstveno osiguranje, ali s prosječnom plaćom od 15 eura na mjesec teško si mogu priuštiti zdravu hranu kakvu zagovara Selman-Housein.

26.05.2011. 08:54:18
http://metro-portal.hr/fidel-castro-zna-tajnu-vjecnog-zivota/59281/