Metro-portal.hr

objavljeno 28.08.2010. 20:50:00
PROVOKATIVNE IZJAVE

Fidel Castro: Osama bin Laden je bio Bushev 'potrčko'

Bivši kubanski čelnik Fidel Castro je izjavio kako je najtraženiji terorist na svijetu ustvari bio agent američke obavještajne službe CIA-e

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Nekadašnji kubanski predsjednik Fidel Castro ustvrdio je da je Osama bin Laden bio agent CIA-e i da je pozivan na dužnost kadgod je George W. Bush to smatrao potrebnim. „Kad god je Bush htio izazvati strah i izreći veliki govor bin Laden bi se pojavio prijeteći ljudima pričama o tome što planira učiniti", rekao je Castro za SkyNews. „Bushu nikada nije nedostajalo bin Ladenove podrške. On mu je bio podređen."

Castro je svoje primjedbe iznio tijekom susreta s Danielom Estulinom, piscem litvanskog podrijetla poznatog po promicanju teorija zavjere u sferama dominacije svijetom. On kaže da su dokumenti koje je objavio WikiLeaks, internetska stranica najviše poznata po tome što je javnosti predstavila nekoliko tisuća tajnih dokumenata o američkom djelovanju u Afganistanu, „čvrst dokaz da je on [bin Laden] bio agent CIA-e." Međutim, Castro, koji je i sam nekoliko puta bio metom CIA-inih ubojica - nije dalje elaborirao svoje tvrdnje. Njegovi komentari o al Kaidi samo su neki od posljednjih kojima provocira javnost, naročito onu američku.

28.08.2010. 20:50:00
http://metro-portal.hr/fidel-castro-osama-bin-laden-je-bio-bushev-potrcko/46933/