« Stand up
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
Smijeh je lijek

Festival stand up komedije PANČ stiže u Zadar!

Nakon uspješnog festivala u Zagrebu, na redu je Jadran

Više o

panč festival

,

stand up komedija

,

festival stand up komedije

,

smijeh

,

Zadar

,

klub arsenal zadar

Pod geslom "Smijehom protiv depresije zbog recesije", u zadarskom Arsenalu održat će se tijekom tri večeri, od 4. do 6. veljače festival na kojem će nastupiti 15 stand up komičara koji su dugogodišnjim radom i stečenim iskustvom dokazali svoju kvalitetu.

Program sva tri dana počinje u 20.30 sati, a svoje umijeće pokazat će 9 stand up komičara iz Hrvatske te 6 iz Slovenije. Svake festivalske večeri će uz tri hrvatska stand up komičara nastupati i po dva slovenska. Voditelj večeri je Jadranko Glavačević, a izvođači su Marina Orsag, Ivan Šarić, Pedja Bajović, Domagoj Pintarić, Aleks Curać Šarić, Vlatko Štampar, Goran Furjan, Krešimir Rich, Vibor Kreković, Tin Vodopivec, Boštjan Gorenc Pižama, Klemen Mauhler, Klemen Bučan, Perica Jerković i Vid Valič.

Organizatori festivala su agencija Sretna Lubenica iz Zagreba, prva agencija za stand up komičare u Hrvatskoj,  i ljubljanska agencija Kurz Rock Vibe. Organizatori festivala ujedno su i profesionalni stand up komičari koji su svoju karijeru započeli 2005. godine. U suradnji s agencijom Kurz Rock Vibe, prošle su godine u zagrebačkoj Tvornici kulture organizirali prvi trodnevni Festival stand up komedije pod nazivom PANČ kojeg je gledalo preko 2.200 posjetitelja. Ime festivala je hrvatska verzija engleske riječi "punch" iz fraze "punch-line", što znači ključni, zadnji dio šale koji izaziva smijeh.

Ideja o organizaciji Festivala stand up komedije u Hrvatskoj rodila se nakon održavanja PANČ festivala u Ljubljani 2008. godine na kojem su nastupali i hrvatski stand up komičari, te akcije „Smijehom protiv sukoba" u kojoj je jednom mjesečno stand up komičar iz Slovenije nastupao u Zagrebu, a jedan iz Hrvatske u Ljubljani, Črnomlju i Mariboru.

U Hrvatskoj se scena stand up komičara počinje stvarati 2005. godine kada su sudionici radionice pod vodstvom Slavice Knežević, Marka Torjanca i Željka Vukmirice osnovali prvu „stand up comedy" skupinu SVE5 i počeli s redovitim tjednim nastupima. Sve veću želju publike za takvom vrstom zabave potvrđuju njihovi sve brojniji nastupi u kazalištima, klubovima, centrima mladih, te na festivalima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji u kojima su nasmijali više desetaka tisuća ljudi.

Nakon uspješnog festivala u Zagrebu, odlučili su ovaj oblik zabave priuštiti i ostatku Hrvatske. Prvi na redu je Zadar, a slijede Osijek i Split.

Marina Orsag i Ivan Šarić dan nakon završetka festivala u Zadru putuju u London gdje nastupaju na međunarodnom festivalu stand up komedije Leicester comedy fest.

Pozivamo Vas na tri dana smijeha i dobre zabave. Znanstvenici su ustanovili da je za zdrav i dug život potrebno dnevno se nasmijati 18 puta. Dođite po svoju mjesečnu dozu.

Pokrovitelji: eZadar, Radio 057, Hotel Kolovare, Grafotehna, Portal 057, Vox TV, Zadarski list, Piazza Catering, Večernji list, Ožujsko, Jana, Jamnica, Metro portal, She hr, B1 plakati, Net hr, Kamo hr, Nik Titanik i Franck.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji od 23.01. u klubu Arsenal, u uredu eZadra, te na svim prodajnim mjestima Eventima.

Cijena ulaznica u pretprodaji:

Dnevna ulaznica (za jednu večer)    45kn, studenti, đaci i umirovljenici 35kn.

Festivalska ulaznica (za tri večeri) 110kn, studenti, đaci i umirovljenici 90kn.

Na dan festivala:

Dnevna ulaznica (za jednu večer)    55kn, studenti, đaci i umirovljenici    45kn.

Festivalska ulaznica (za tri večeri) 140kn, studenti, đaci i umirovljenici 110kn.

Info 099 6739 888. Info i program na www.festivalstandupkomedije.com

21.01.2010. 15:10:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh