Metro-portal.hr

objavljeno 20.06.2011. 14:47:38
KULTURNA PONUDA RIJEKE

Festival "Riječke ljetne noći" otvara se 28. lipnja ispred zgrade HNK

Na festivalu koji je postao važan dio ljetne ponude u Rijeci na rasporedu je 30 događaja na 13 mjesta u cijelom gradu

Predstava „Tambours de la muerte" francuske kazališne skupine „Compagnie Transe-Express" otvorit će festival „Riječke ljetne noći" 28. lipnja, javlja Hina.

Intendantica HNK Nada Matošević-Orešković kazala je da je na rasporedu 30 događaja na 13 mjesta u cijelom gradu. Nova lokacija ove godine je perivoj Ville Ružić na Pećinama, istaknula je.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je da je taj festival postao nezaobilazan dio ljetne kulturne ponude u Rijeci.

U programu se ove godine ističe praizvedba "Baba Jaga je snijela jaje", dramska adaptacija romana Dubravke Ugrešić. Predstava će biti praizvedena 12. srpnja na plaži bivšeg hotela "Park" na Pećinama. Redatelj je Ivica Buljan, a nastupit će Ana Karić, Alma Prica, Milena Župančič i članovi ansambla riječkoga HNK.

Premijerno će se izvesti i plesna predstava "Othello" u koreografiji Zorana Mirkovića i Maše Kolar.

U glazbenom dijelu programa najavljeni su koncerti Riječke filharmonije na plaži na Pećinama, Jasne Bilušić i benda New Deal, Zagrebačke filharmonije pod nazivom "Salsa filarmonica" s pjevačima solistima Jaqueline Castellanos i Ricardom Luqueom, orguljaša Edmunda Andlera Borića posvećen 200. obljetnici rođenja Franza Liszta, zbora opere riječkoga HNK i smifonijskog orkestra mladih iz Strasbourga.

"Riječke ljetne noći" završavaju 21. srpnja koncertom "Na moru zvijezda" orkestra riječke Opere i niza vokalnih solista na pontonu koji će u toj prigodi biti smješten uz glavni lukobran riječke luke.

20.06.2011. 14:47:38
http://metro-portal.hr/festival-rijecke-ljetne-noci-otvara-se-28-lipnja-ispred-zgrade-hnk/60371/