Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2021. 10:00:56
FMFS

Festival mediteranskog filma Split - poziv za filmove

Festival mediteranskog filma Split raspisao je poziv za prijavu filmova u natjecateljske programe 14. izdanja koje će se održati od 17. do 26. lipnja. Rok za prijavu filmova je 11. travnja 2021.!

Festival mediteranskog filma Split
Festival mediteranskog filma Split (Arhiva)

Filmovi se prijavljuju u kategorijama dugometražnog filma, međunarodnog kratkometražnog filma te domaćeg kratkometražnog i srednjometražnog filma.

Filmovi kratkog metra iz međunarodne konkurencije moraju biti hrvatske premijere, a novčana nagrada u ovoj kategoriji iznosi 1 000 eura.

U nacionalnom natjecateljskom programu kratkog filma "Ješke" koji je posljednjih godina stekao veliku popularnost među splitskom publikom, ali i među autorima, broj selektiranih filmova bit će devet, a svi će biti prikazani u Ljetnom kinu Bačvice.

Pobjednika očekuje novčana nagrada u iznosu od 14 000 kuna, a uz ovu nagradu, koju će dodijeliti međunarodni žiri, nagradit će se i najbolji film po izboru publike iznosom od 5 000 kuna.

Kako FMFS kroz svoj program industrije poseban fokus stavlja na razvoj scenarija, međunarodni žiri dodijelit će i nagradu za najbolji scenarij u programu "Ješke", također u iznosu od 5 000 kuna.

Odabrani filmovi moraju biti hrvatske premijere ili imati maksimalno jedno prethodno festivalsko prikazivanje u Hrvatskoj. Hrvatske premijere imaju prednost u selekcijskom procesu.

Domaće filmove srednjeg metra u 2021. godini čekaju posebni termini u drugom kinu na otvorenom, a o pobjedniku će odlučivati žiri mladih. Novčana nagrada u ovoj kategoriji iznosi 5 000 kuna.

Filmovi se prijavljuju putem FilmFreeway platforme, a za domaće filmove kratkog i srednjeg metra prijave su besplatne. Zadnji rok za prijavu filmova je 11. travnja 2021. godine. 

Pravilnik FMFS-a i prijave nalaze se ovdje. Za dodatne informacije možete se javiti na e-mail info@fmfs.hr

23.02.2021. 10:00:56
http://metro-portal.hr/festival-mediteranskog-filma-split-poziv-za-filmove/130540/