Metro-portal.hr

objavljeno 20.08.2012. 12:01:00
SJAJNO!

Festival Edin Karamazov i prijatelji na Sceni Amadeo

Drugi dio programa Scene Amadeo počinje u utorak 21. kolovoza koncertom Mariachi Los Caballerosa

Edin Karamazov na Sceni Amadeo
Edin Karamazov na Sceni Amadeo (Arhiva)

Koncertom sastava Mariachi Los Caballeros u utorak, 21. kolovoza,u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu, započinje drugi dio programa Scene AMADEO.

Sve do petog rujna zagrebačka i sve brojnija inozemna publika  moči će pratiti koncerte Diane Rexepi & Schindlerove liste, slovenskog sastava Saeta feat. Tinkara Kovač, Zagrebačkih solista, Tria gitariste svjetskog glasa Petrita Cekua i grupe Ayllu koja izvodi andsku glazbu. Posebna poslastica za sve ljubitelje klasične glazbe biti će ciklus od pet koncerata Edina Karamazova, jednog od najuzbudljivijih i najoriginalnijih svirača gitare i lutnje u svijetu.

Radi se o festivalu EDIN KARAMAZOV I PRIJATELJI koji će se na Sceni AMADEO održati od 01. do 05. rujna na kojem će zajedno s Karamazovim nastupiti karizmatična makedonska glazbenica i pjevačica Kaliopi, svjetski poznati Gudački kvartet krakovske filharmonije te sjajni zagrebački ansambl Antiphonus koji pod umjetničkim vodstvom Tomislava Fačinija njeguje djela koja sežu u same početke  europske glazbe, ali i najsuvremenije opuse domaćih i inozemnih skladatelja.

U subotu, 25. kolovoza nastavlja se i program Malog Amadea posvećenog djeci. Svakog vikenda sve do 10. rujna na Sceni AMADEO s početkom u 10:00 sati naši najmlađi sugrađani moči će pratiti dječje hit-predstave u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava i Tvornice lutaka.

20.08.2012. 12:01:00
http://metro-portal.hr/festival-edin-karamazov-i-prijatelji-na-sceni-amadeo/73398/