Metro-portal.hr

objavljeno 29.03.2011. 13:28:00
RADIONICE

Festival dječje knjige u travnju u Zagrebu

Programom Festivala dječje knjige želi se djeci približiti knjigu kao medij koji ih zabavlja i uči

Knjiga
Knjiga (Getty Images)

Festival dječje knjige u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka održat će se tijekom četiri susreta, 5. i 6. te 12. i 19. travnja.

Međunarodnim danom dječje knjige proglašen je rođendan velikog dječjeg pisca H. C. Andersena, 2. travnja, te se stoga tijekom travnja diljem svijeta ukazuje na važnost dječje književnosti i kulture čitanja, piše Hina.

Programom festivala i radionicama želi se djeci približiti knjigu kao medij koji ih zabavlja, uči i tjera na razmišljanje, te obogaćuje svijet i djece i odraslih.

U radionicama i predavanjima sudjelovat će naši poznati spisatelji, ilustratori i urednici dječjih časopisa i knjiga.

Polaznici će na radionicama imati priliku upoznati i sve faze nastanka ilustracije, kao bitnog dijela knjige, te sami izraditi svoju slikovnicu.

Razgovatat će s autorima o temama iz omiljenih knjiga, a 12. travnja stabla u Parku stara Trešnjevka bit će okićena slikovnicama koje će djeca moći ponijeti kući. "Posebnu kvalitetu tom dijelu programa daje činjenica što se odvija na otvorenom te na neuobičajen način i uz poseban estetski doživljaj oživljava prostor parka dajući mu na jedno prijepodne neočekivan i nov sadržaj", kaže se u najavi Festivala.

Tijekom Festivala djeca mogu darovati svoje knjige, a one će se donirati Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Tovarniku. Tovarnik je teško stradao u ratu, a rodno je mjesto velikog hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša.

29.03.2011. 13:28:00
http://metro-portal.hr/festival-djecje-knjige-u-travnju-u-zagrebu/57100/