Metro-portal.hr

objavljeno 11.12.2013. 13:34:00
MLJAC

Festival božićnih kolača i kolačića za vikend u Opatiji

Šator male Ljetne pozornice u Opatiji, a kolači i kolačići su mirisni, slatki, mekani, ukusni, neodoljivi, hrskavi, kremasti, čokoladni, svježi, ukrašeni ...

Slatki festival počinje već u petak
Slatki festival počinje već u petak (Arhiva)

Doživljaj božićnih blagdana potpun je tek uz uživanje u ukusnim kolačima i kolačićima. Tradicija koju svi  priželjkujemo, a često je zbog suvremenog načina života ne uspijevamo ostvariti, je priprema božićnih kolača za naše najmilije. Upravo stoga nadolazeći vikend u Opatiji rezerviran je za Festival božićnih kolača i kolačića.

Na Festivalu Božićnih kolača i kolačića koji će se održati u Opatiji od 14. do 16. prosinca, uz brojne radionice i promociju slastičarskog umijeća, možete okušati u izradi kolača i kolačića od probranih namirnica i Dolcelinih sastojaka te steći novo slastičarsko iskustvo. Ukusne „handmade" kolače možete  kušati na licu mjesta, sudjelovati u radionici uz vodstvo vrhunskih majstora slastičarstva, ali i kupiti od renomiranih prisutnih proizvođača slastica. 

Slatki festival pod pokroviteljstvom Podravke i Dolcele počinje uvodnim petkom i kićenjem bora zajedno s djecom Dječjeg vrtića Opatija. Na boru će se naći ukrasi koje su izradile male kreativne ruke vrtića Opatija, Ičići, Veprinac i Lovran, a nakon kićenja najmlađe očekuje pedagoška radionica Superbirds by Kristina Shelley Raković, na kojoj će se izrađivati ukrasi Lino, srce i pjetlić.

Službeno otvorenje Festivala božićnih kolača i kolačića održat će se u subotu, 14.12. u 10 sati, dok već u 11 sati počinju Dolcela Radionice i kušaonice za male i velike, pod vodstvom Jasmina Kujundžića, Liburnia Riviera Hoteli - Hotel Imperial te Saše Bešlića, Grand Hotel Adriatic, Opatija.

Točno u podne koncert će održati Vocal Marathon, a tko ne zna kako zasladiti božićnu trpezu Dolcela slasticama, to može naučiti na radionici i natjecanju za posjetitelje i domaćine u 15,30 sati.

U 17 sati počinje vesela Božićna čajanka u kojoj će se kušati Podravka čajevi i slušati koncert Bijeli Božić, Leonore Surian i Darka Jurkovića - Charliea.

Navečer nas očekuje zabavno natjecanje i izbor Meštrice od Dolcela šlaga i Meštra od oreha te ludi DJ party uz kolačiće Dolcela i voditelja zabavnog programa Dražena Turinu Šajetu.

Nedjeljni program će započeti već u 11 sati Dolcela radionicama i kušaonicama pod vodstvom Dragice Lukin i Ville Soši. U 17 sati očekuje nas dječja predstava klaunice i mađioničarke Karmelino, nakon koje će nastupiti Morčići i Mali Riječani, a za sve male sudionike biti će organizirano bojanje lica.

Večer je rezervirana za žensku klapu Vongola i mušku klapu Sinjali.

Zadnji dan Festivala počinje jutarnjim druženjem domaćica koje će izmjenjivati recepte, a popodne je rezervirano za degustaciju Podravka čajeva i Dolcela slastica.

Slušat će se i božićne pjesmice i recitacije Dječjeg vrtića Opatija, a nakon njih čeka nas Program Kluba 60+ & + ostali te nastup zbora 60+ čiji će članovi obući povijesne kostime.

Tradicija će se održavati i radionicom i kušaonicom tradicionalnih kolača Primorsko-goranske županije - kolači naših nona, gdje će se izrađivati fritule, orehnjače, makovnjače, grašnjaki i puno finih kolačića, a na velikom natjecanju izabrat ćemo i najbolju noninu orehnjaču. Nastupit će klapa Skalina te Milica Tuševljak uz pratnju harmonike dok će se paralelno održavati promocija Podravka čajeva i kolačića.

11.12.2013. 13:34:00
http://metro-portal.hr/festival-bozicnih-kolaca-i-kolacica-za-vikend-u-opatiji/82105/