Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2010. 18:12:20
NIJE MU JASNO

Ferguson potvrdio da Rooney želi otići iz Manchestera

Alex Ferguson kaže da je, kao i svi ostali u klubu, šokiran Rooneyevom željom za odlaskom iz kluba u kojem je od 2004. godine

Alex Ferguson
Alex Ferguson (Getty Images)

Menadžer engleskog nogometnog premierligaša Manchester Uniteda Alex Ferguson potvrdio je pisanje engleskih listova da Wayne Rooney želi napustiti Old Trafford poručivši kako je šokiran takvim raspletom situacije.

"Razgovarao sam s Wayneom i kazao mi je kako želi napustiti klub. Ostao sam šokiran, kao i svi ostali u klubu. Uopće mi nije jasno zašto želi otići," kazao je Ferguson, te dodao: "Otkako je stigao na Old Trafford stalno smo mu pomagali, pa je zbog toga još teže shvatiti njegovu želju za rastankom."

Ferguson je naglasio da su vrata Old Trafforda za Rooneya širom otvorena i kako se nada da će mladi engleski napadač ipak ostati među "Crvenim vragovima". Međutim, Ferguson je prvoj zvijezdi kluba jasno poručio. "Tražio sam od njega da poštuje naš klub, tradiciju i navijače bez obzira kakvu odluku donio. Tražio sam od njega da se ponaša kao pravi profesionalac."

Rooney je stigao u ManU 2004. godine kao 18-godišnjak iz Evertona za 25.6 milijuna funta, što je i dalje rekordni transfer na svijetu za igrače mlađe od 20 godina. Njegov sadašnji ugovor završava u lipnju 2012. godine, pa ga ManU mora prodati ove zime ili idućeg ljeta ukoliko želi nešto zaraditi. Ili 'ga natjerati' da potpiše novi ugovor. "Vodstvo kluba sprema sjajnu ponudu i nadam se da će je prihvatiti," dodao je Ferguson.

Rooney je u dresu Uniteda osvojio tri engleska naslova prvaka (2007, 2008, 2009), te Ligu prvaka 2008. godine. (hina/metro-portal)

19.10.2010. 18:12:20
http://metro-portal.hr/ferguson-potvrdio-da-rooney-zeli-otici-iz-manchestera/49979/