Metro-portal.hr

objavljeno 31.03.2013. 16:08:00
ENERGIJE

Feng shui savjeti za svaki dan

Feng shui može vam pomoći da vam dom izgleda bolje, daje vam energiju i opušta vas u isto vrijeme

Samo par sitnica i stan je odmah bolji
Samo par sitnica i stan je odmah bolji (Arhiva)

Feng shui, drevna kineska vještina uređenja prostora u skladu s prirodnim protokom energija može vam itekako pomoći u svakodnevnom životu, kako biste se u vlastitom prostoru osjećali ugodnije i puni pozitivne energije. 

Za početak, zaboravite na kreativni nered jer privlači negativnu energiju, odredite mjesto za svaku stvar u kući i energija će početi bolje teći. Jednako tako i prašina i nečistoće skupljaju loše vibracije i imaju negativan utjecaj na zdravlje. 

Polomljene i neispravne stvari u kući su vrlo snažan izvor loše energije, stoga ih se riješite što prije možete. 

Pažljivo odaberite boje u svojoj kući kako vam šarenilo ne bi umorili i oči i mozak, jer uzrokuje svađe i nervozu. Dovoljne su dvije boje zidova koje se trebaju slagati, uz neku snažnu uparite umirujuću. Potrudite se imati što više prirodnog osvjetljenja koje, za razliku od umjetnog, donosi harmoniju i vedro raspoloženje. 

Stan ukrasite cvijećem, na dnevnom boravku ili balkonu, jer ono privlači radost i dobru energiju. No, uvelo ili suho cvijeće izaziva upravo suprotan učinak, pa ga se riješite.

Savjet za kraj: vrata kupaone uvijek držite zatvorena kako se vodena energija kupaonice ne bi prelijevala u ostatak stana. 

31.03.2013. 16:08:00
http://metro-portal.hr/feng-shui-savjeti-za-svaki-dan/77346/