Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2020. 18:01:00
SAVJETI

Feng shui savjeti za produktivnost

Naravno da postoji mnogo strategija za povećanje produktivnosti, ali neće škoditi i da iskoristite i energiju prostora kako biste bili još produktivniji.

Isprobajte, ne košta vas ništa
Isprobajte, ne košta vas ništa (Arhiva)

Produktivnost je vjerojatno visoko na vašoj listi prioriteta. Naravno da postoji mnogo strategija za povećanje produktivnosti, ali neće škoditi i da iskoristite i energiju prostora kako biste bili još produktivniji.

Feng shui savjetnica Amanda Gibby Peters objasnila je kako možemo povećati produktivnost u svom životu.

Očistite prostor - ovo može zvučati samo po sebi razumljivo, ali postoji dobar razlog zašto je važno čišćenje radnog prostora na kraju dana. "Čist stol povećava produktivnost i zadovoljstvo poslom. Nije vam to dovoljno? Znate li što je zajedničko vrhunskim poduzetnicima? Čist stol", navodi Peters.

Ogledalo - "Ogledala proširuju prostor i oživljavaju ga. Kada trebate pozvati kreativne muze, stavite jedno", rekla je Peters za Mindbodygreen. Ovo očito bolje djeluje u radnom prostoru kod kuće, ali ako vam je potrebna kreativna energija, reflektirajuća površina koja širi prostor može vam pomoći u tome. 

Povećajte visinu - "Vertikalna energija je aktivirajuća pa je iskoristite za povećanje svoje produktivnosti", objasnila je. Naime, Peters preporučuje rad u blizini visokog namještaja (razmislite o policama) ili stavljanju visoke biljke u prostor. Ovdje može pomoći i osvjetljenje: odaberite opcije koje svjetlost šalju prema gore kako biste proširili prostor, ali i stimulirali okolinu da se "protrese" kada se stvari počinju usporavati

06.02.2020. 18:01:00
http://metro-portal.hr/feng-shui-savjeti-za-produktivnost/123612/