Metro-portal.hr

objavljeno 17.10.2012. 12:02:00
SAVJETI

Feng shui na radnom stolu

Kako privući novac i uspjeh u karijeri pomoću pravilnog rasporeda stvari na vašem radnom stolu

Ljubičasta kasica privući će novac
Ljubičasta kasica privući će novac (DeviantArt)

Uspjeh i novac dvije su stvari koje svi očekuju od karijere, no rijetki pokušavaju napraviti baš sve da bi se to i dogodilo. Drevna kineska vještina feng shui kaže da je gornji lijevi dio stola područje novca gdje bi trebali držati crvenu ili ljubičastu kasicu sa sitnišem i stolnu lampu.

Pomaže i vaza puna crvenog ili ljubičastog cvijeća, a upravo su te boje oznaka bogatstva u kineskoj kulturi. Također, na tom mjestu se drže fotografije onoga što ćete raditi ili kupiti kad dobijete povišicu ili dobitak.

Na zid koji gledate s radnog stola trebate staviti sliku ili citat, kako biste povećali kreativnost. 

Na zid u koji gledate dok radite stavite nešto što vas inspirira poput citata ili slike. Tako ćete povećati kreativnost. Cvijeće jarkih boja također će vas učiniti kreativnijima, a uz to će stimulirati mentalnu aktivnost. Za ciljeve koje ste si odredili u karijeri u pomoć pozovite znanje feng shuija. Ako je vaš cilj povišica, pozornost posvetite gornjem lijevom kutu stola. To je područje novca. 

Ako želite ugodnu radnu atmosferu, u gornji desni kut radnog stola stavite nešto žuto i neka obavezno bude u paru, na primjer vaza s dva žuta cvijeta će biti savršen izbor.

Kako biti kreativan, pitanje je koje nas često muči. Feng shui nudi odgovor u obliku stola, neka bude okrugao ili zaobljenih rubova, a na srednji dio stražnjeg ruba dobro je staviti neki ukras od kristala, koji će potaknuti intuiciju.

Znanje je povezano s donjim lijevim kutem stola, gdje bi trebala stajati literatura koju često koristite u radu, poput rječnika, što će vam ujedno izoštriti koncentraciju.

Zdravlje je povezano sa središtem stola, pa ako želite zdravu karijeru, raskrčite stol i neka taj dio bude čist, a od ukrasa je dovoljno nešto jarkožuto kao što je podložak za miša.

Slušajući ove savjete uredit ćete svoj radni kutak po pravilima feng shuija, a ujedno će izgledati lijep.

17.10.2012. 12:02:00
http://metro-portal.hr/feng-shui-na-radnom-stolu/74392/