Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2008. 21:19:44

Felipe Massa treći put zaredom najbrži u Turskoj

U Istanbul Parku Brazilac slavio ispred Hamiltona i Raikkonena

Fotografija vijesti

Brazilac Felipe Massa u Ferrariju slavio je na petoj utrci sezone Formule 1 na ‘svojoj’ stazi - treću je godinu zaredom bio najbrži na VN Turske...

Massa je došao do sedme pobjede u karijeri, druge ove sezone, i potvrdio da mu Turska ‘leži’. Naime, Brazilac je upravo u Istanbul Parku došao do svoje prve pobjede 2006. godine, te treći put zaredom osvojio najbolju startnu poziciju i ciljem prošao kao prvi.

REZULTATI VN TURSKE:1. Felipe Massa (Bra/Ferrari) 1:26:49.451
2. Lewis Hamilton (VB/McLaren) +3.779
3. Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) 4.271
Drugo je mjesto osvojio Lewis Hamilton u McLaren-Mercedesu, koji je uspio nadmudriti vodećeg u prvenstvu, branitelja naslova Kimija Raikkonena u drugom Ferrariju.

Hamilton se uspio ‘ugurati’ između dva crvena bolida, iako je imao taktiku od tri zaustavljanja u boksu, jednom više od Ferrarijevih vozača.

Britanac je nakon prvog ‘pit-stopa’, s lakšim bolidom uspio i privremeno preuzeti vodstvo, te na stazi preteći Massu, što je bio jedini izravni dvoboj u vrhu poretka. Nakon posljednjeg odlaska u boks, Hamilton je izašao na drugo mjesto ispred Kimija.

UKUPNI Poredak:1. Kimi Raikkonen (Fin)  35
2. Felipe Massa (Bra)      28
3. Lewis Hamilton (VB)   28
4. Robert Kubica (Polj)    24
5. Nick Heidfeld (Njem)  20
6. Heikki Kovalainen (Fin) 14
7. Mark Webber (Aus) 10
Najveći gubitnik utrke je Hamiltonov momčadski kolega, Heikki Kovalainen, koji je krenuo s druge startne pozicije. No, Finac je u prvom zavoju ušao u dvoboj s Raikkonenom, pao u poretku, te vrlo brzo morao obaviti neplanirani odlazak u boks zbog puknuća stražnje gume. Na kraju je osvojio tek 12. mjesto.

Odmah iza Ferrarija i McLarena, standardne pozicije osvojili su vozači  BMW Saubera, Kubica i Heidfeld. Sljedeća utrka na rasporedu je za dva tjedna na ulicama Monte Carla. (TS) 

11.05.2008. 21:19:44
http://metro-portal.hr/felipe-massa-treci-put-zaredom-najbrzi-u-turskoj/6972/