Metro-portal.hr

objavljeno 24.01.2012. 11:51:00
AUSTRALIAN OPEN

Federer pobjedom obilježio svoj tisućiti ATP susret

"Bio je ovo zanimljiv i odličan meč. Del Potro je sjajan tenisač i protiv njega nikada nije lagano," kazao je Federer nakon što je 41. put uzastopno igrao u četvrtfinalu Grand Slama

Fotografija vijesti

Nakon što je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra, Roger Federer plasirao se u polufinale Australian Opena, javlja Hina.

Za četverostrukog pobjednika Australian Opena, te vlasnika 16 Grand Slam naslova bio je to tisućiti susret na ATP Touru, te 814 pobjeda.

"Sretan sam zbog pobjede. Bio je ovo zanimljiv i odličan meč. Del Potro je sjajan tenisač i protiv njega nikada nije lagano," kazao je Federer nakon što je 41. put uzastopno igrao u četvrtfinalu nekog od Grand Slam turnira. Švicarac će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Rafaela Nadala i Tomasa Berdycha.

U polufinale se plasirala i Belgijanka Kim Clijsters koja je pobijedila prvu nositeljicu Dankinju Caroline Wozniacki 6-3, 7-6 (4). Poraz prve tenisačice svijeta znači da će idućeg ponedjeljka doći do promjene na broju jedan WTA ljestvice, a za tron konkuriraju tri tenisačice Maria Šarapova, Petra Kvitova i Victoria Azarenka.

24.01.2012. 11:51:00
http://metro-portal.hr/federer-pobjedom-obiljezio-svoj-tisuciti-atp-susret/67564/