Metro-portal.hr

objavljeno 09.09.2008. 13:18:05

Federer osvojio US Open

Podjeda nad Murrayem za peti uzastopni US Open

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)

Švicarski tensač Roger Federer osvojio je US Open, posljednji grand slam turnir sezone. U ponedjeljak je u finalu pobijedio Britanca Andyja Murrayja sa 6-2, 7-5, 6-2.

Federeru je to peta uzastopna pobjeda na US Openu i 13. grand slam u karijeri. Još mu nedostaje jedan grand slam naslov da se izjednači sa rekorderom Petom Samprasom.

"Ponovno sam se osjećao nepobjedivo i sada želim nastaviti u ovom stilu. Ne bi bilo u redu da se zaustavim na brojci 13. Ove godine sam imeo nekoliko teških trenutaka i zato mi je ovaj trofej još slađi", kazao je Federer, koji je ove godine izgubio u finalu Roland Garrosa i Wimbledona od Rafaela Nadala.

"Igrao sam protiv najboljeg tenisača svih vremena i mislim da je večeras postavio stvari na svoje mjesto", kazao je nakon susreta Murray, kojemu je ovo bilo prvo grand slam finale. Također, on je tek treći Britanac koji je nakon 1968. došao do grand slam finala i prvi nakon Grega Rusedskog 1997.

Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj Murrayja i Federera i sada je omjer poravnat na 2-2. Murray je slavio ove godine u Dubaiju. (HINA/METRO)

09.09.2008. 13:18:05
http://metro-portal.hr/federer-osvojio-peti-uzastopni-us-open/11483/