Metro-portal.hr

objavljeno 23.12.2009. 13:31:19
TAJNI DOKUMENTI

FBI razotkrio dugo čuvane tajne o Jacksonu

Iz dokumenata proizlazi da se protiv pjevača vodilo nekoliko istraga zbog pedofilije, ali nije prikupljeno dovoljno dokaza

Fotografija vijesti

Šest mjeseci nakon nenadane smrti Michaela Jacksona, FBI je u javnost pustio 333 stranica tajnih dokumenata koji daju uvid u istrage koje su se vodile oko slavnog pjevača, a koje se odnose na zlostavljanje maloljetnika.

Već se između 1985. i 1986. sumnjalo da je Jackson zlostavljao dva dječaka iz Meksika, ali se u vrhuncu njegove karijere cijeli slučaj nije dublje istražio. Naime, Kralj popa je tada u Bijeloj kući primio prestižno odlikovanje koje mu je uručio predsjednik Ronald Reagan.

Od ostalih ključnih točaka koje proizlaze iz FBI-jevih papira, ističu se:

Kanadski par iz Toronta je policiji svjedočio da je Jackson 1992. putovao u pratnji 13-godišnjeg dječaka kojeg je pjevač predstavio kao bratića. No, iz njegove hotelske sobe su se tijekom noći čuli "čudni" zvukovi koji su upućivali na spolni odnos.

Godine 1994. FBI je dobio nalog da istraži VHS kazetu s natpisom: "Neverland best of - svi dječaci". Kvaliteta snimke je bila iznimno loša i nedostatna za detaljnije analize, iako se o njenom sadržaju i dalje šuti.

Agenti FBI-ja su se naputovali po cijelom svijetu kako bi ispitali svjedoke navodnih slučajeva zlostavljanja djece. Susreli su se s bivšim suradnikom Jacksona koji je između 1988. i 1990. promatrao zlostavljanja na Neverlandu, a agenti su posjetili i Britance kako bi istražili dojavu o samozadovoljavanju putem telefona s 13-godišnjim učenikom Terryjem Georgeom.

Navodno je 16 računala s Neverlanda bilo podvrgnuto detaljnim analizama. Međutim, potraga za pornografskim sadržajem nije dala rezultate dovoljne za tužbu.

23.12.2009. 13:31:19
http://metro-portal.hr/fbi-razotkrio-dugo-cuvane-tajne-o-jacksonu/29242/