Metro-portal.hr

objavljeno 05.03.2014. 00:23:00
BILI SMO ...

Fantastični Simple Mindsi oduševili Zagreb

Simple Mindsi pokazali su da je Zagreb neopravdano izostavljan s njihovih tura u zadnjih desetak godina

Simple Mindsi bili su apsolutno genijalni
Simple Mindsi bili su apsolutno genijalni (Metro)

Simple Minds stigli su u malu dvoranu Doma sportova nakon 11 godina izbjegavanja Zagreba, no ako će se odlučiti na još koju turneju, sigurno će Zagreb upisati među prvima. Jim Kerr i ekipa naišli su na doček kakav bi doživjeli i da su stigli sredinom osamdesetih, kad su punili stadione širom svijeta.

Reći da Zagreb voli Simple Mindse je prilično skromna izjava (kad već u hrvatskom nemamo nešto efektno poput engleskog understatement), jer ako publika pjeva s tobom od početka do kraja koncerta, moraju te ponijeti emocije.

Kerr je opet pokazao svoju magiju - jedva je izašao na stage ukočenih leđa što je pošteno i priznao, no majstorsko upravljanje publikom oduvijek je bio njegov trademark koji je danas posebno došao do izražaja. Dovoljne su samo malo izraženije geste da cijela dvorana skoči na noge, a to se naročito osjetilo nakon pauze.

Nakon sat vremena svirke najavili su deset minuta pauze, koja se odužila na dvostruko, no dupkom puna Mala dvorana dočekala je povratak s oduševljenjem, a već na drugoj stvari, Somewhere Someone in Summertime cijela je dvorana bila na nogama i gotovo nitko nije sjeo do kraja koncerta.

Da, svi su znali sve riječi svake pjesme, ruke su bile u zraku cijelo vrijeme, a sjajno uigran band prašio je žestoko, kao u najboljim vremenima. Set lista bila je poput onih na ostatku turneje, hit do hita sve od daleke 1977. kad su osnovani do sada, a energija Jima Kerra je i dalje snažna, magična i zavodljiva, kao i njegov glas.

Što reći osim - tko nije bio, propustio je vratiti vjeru u urbani Zagreb u kojem prepuna dvorana pjeva s izvođačem koji ne pjeva narodnjake. Jest da je prosjek godina bio prilično visok, no bilo je i dovoljno mladih da povjerujemo da ima nade za ovaj grad ...

Organizatoru iz LAA agencije čista petica, sve je bilo na svom mjestu, bez pretjerane gužve (osim tik pred koncert na ulazu, ali to je zagrebačka spika - mi ne dolazimo ranije) i s pravom se mogu pohvaliti da su organizirali prvo veliko gostovanje ove godine. Svaka čast, a veliki pljesak zaslužila je publika koja je bila jednostavno fantastična.

Galeriju fotografija s koncerta pogledajte OVDJE.

05.03.2014. 00:23:00
http://metro-portal.hr/fantasticni-simple-mindsi-odusevili-zagreb/83624/