Metro-portal.hr

objavljeno 11.12.2012. 23:02:00
VODIČ DO SLADOSTRAŠĆA

Fantastičan seks zahvaljujući tajnim erogenim zonama

Muškarci i žene uzimaju ljudsko tijelo i predigru zdravo za gotovo, koncentrirajući se na genitalne zone zanemarujući ostatak tijela koji je, ustvari, jedna velika erogena zona

Upoznajte tajne erogene zone
Upoznajte tajne erogene zone (Shutterstock)

Mnogi muškarci i žene uzimaju ljudsko tijelo i predigru zdravo za gotovo, te se koncentriraju na općepoznate genitalne erogene zone, poput klitorisa ili donje strane korone penisa, zanemarujući ostatak tijela koji je, ustvari, jedna velika erogena zona.

U predigri većina ljudi ne koristi puni potencijal tjelesnih erogenih zona, bilo da nisu upoznati s njihovom lokacijom ili su jednostavno zaboravili. No, kako bi vaš seksualni čin postao nezaboravan, donosimo vam lokacije svih tajnih erogenih zona.

Tjeme - Tjeme je puno živčanih završetaka, pa tako lagano masiranje i češkanje može pružiti vrhunsko zadovoljstvo. Laganim pokretima masirajte partnerovu glavu, a ako imate nokte nježno prolazite kroz kosu, pritom češkajući ovo osjetljivo područje. Ako znate da ovi pokreti pašu vašem partneru možete biti zločesti i poigrati se s njegovom kosom na javnom mjestu, najavljujući tako vaše namjere za kasnije.

Bedra i koljena - Zbog blizine genitalijama, bedra i koljena su izvrsna za senzualnu predigru. Stimulirajte ove erogene zone laganim uzdasima i nježnim poljupcima, a kako bi postigli maksimalni učinak promatrajte partnerove pokrete tijela i koncentrirajte se na mjesta koja su najosjetljivija.

Stražnjica  - Ovo područje je vrlo osjetljivo u oba spola, ali ne paše nam svima isto. Kako bi utvrdili da li se vašem partneru to dopada primite ga čvrsto, ali opet nježno za guzu. Prema pokretima tijela uočit će te da li mu se to dopada, ako mu to pruža zadovoljstvo pokušajte to u krevetu. U žaru možete biti malo divlji, pa lagano pljusnuti partnera po guzu, naravno ako mu se to dopada.

Usta - Usta imaju posebno mjesto među erogenim zonama, poljupci su intimna stvar između partnera, a same usne imaju više nervnih završetaka od bilo kojeg drugo dijela tijela. Zbog toga je ljubljene prisutno prilikom skoro svakog seksualnog odnosa.

Ruke - Na listi najosjetljivijih dijelova tijela ruke se nalaze odmah iza usana i genitalija. Zavedite partnera senzualnom masažom ruku, te se nemojte ustručavati začiniti stvari sišući prst po prst dok ga pohotno gledate.

Prsa - Oba spola mogu uživati u stimuliranju prsa i bradavica, nemojte se sramiti i eksperimentirajte oboje u nježnom grickanju i ljubljenu ove erogene zone. No, morate pripaziti jer su prsa i bradavice vrlo osjetljive, pa je vrlo lako moguće pretjerati i ono što je trebalo biti senzualno izazove osjećaj neugode.

Stopala - U predigru uvrstite masažu stopala, čvrstim pokretima prstiju masirajte partnerove tabane, od pete prema vrhu stopala, maksimalnu pažnju posvetite prstima i zaobljenim dijelovima stopala koja su poznata kao akupunkturne točke.

Perenium - Mali, ali živcima bogati dio tijela koji se nalazi između genitalija i anusa, kako kod žena tako i kod muškaraca. Stimuliranjem te zone, bilo prstima, jezikom ili seksualnom igračkom možete dodatno uzbuditi vašeg partnera, ako ne i dovesti ga do orgazma.

Trbuh - Zbog blizine genitalija cijelo područje trbuha, a pogotovo donji dio je osjetljiv na stimulaciju, a zbog toga je izvrsna erogena zona.

A-točka - Nedavno otkrivena mlađa sestra G-točke, nalazi se između G-točke i cerviksa, na kraju vaginalnog kanala. Ta točka se može stimulirati prilikom analnog seksa, a sam orgazam može biti vrlo intenzivan.

P-točka - Muški pandan G-točki, odnosno prostate. P-točka je mala izbočina unutar muškog anusa, a stimulacija te erogene zone može dovesti do eksplozivnog orgazma.

U-točka - Dobio je naziv po uretri i nalazi se oko mokraćnog kanala. Kod nekih žena stimulacija ovog područja dovodi do intenzivnog orgazma koji je čak popraćen obilnim tzv. vaginalnim ejakulatom.

Bilo kako bilo, istražujte svoje tijelo jer će te na taj način saznati što vam se sviđa, a što ne i na taj način si možete obogatiti seksualni život do neslućenih granica.   

11.12.2012. 23:02:00
http://metro-portal.hr/fantastican-seks-zahvaljujuci-tajnim-erogenim-zonama/64815/