Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2017. 15:45:00
SAVJETI

Fantastičan napitak za prirodnu detoksikaciju i mršavljenje

Đumbir je snažan antioksidans koji pospješuje funkciju jetre i odličan je za detoksikaciju organizma, a osim toga pomaže kod nadutosti i ubrzava rad probave

Đumbir i limun su dobitna kombinacija
Đumbir i limun su dobitna kombinacija (Arhiva)

Detoksikacija je jedan od onih pojmova koji po definiciji izazivaju kontroverze - tijelo ima organ zadužen za to - jetru, no i njoj je ponekad potrebna pomoć, naročito u ove proljetne dane kad pokušavamo prijeći na laganiju prehranu i skinuti kilograme viška koje smo nabili tijekom zime.

Na sreću, priroda nam daje bezbroj mogućnosti da to napravimo njenim plodovima, a ovoga puta odlučili smo preporučiti nešto sjajno - napitak od đumbira i limuna.

Radi se brzo i jednostavno, odlično čisti tijelo od toksina, potiče metabolizam i pomaže svakoj dijeti da bude učinkovita.

Napitak za detoksikaciju

Sastojci

1 cm korijena đumbira
sok od polovice limuna
3 dcl vode (sobna temperatura)

Priprema

Đumbir ogulite i sitno naribajte, limun iscijedite i dodajte u čašu mlake vode, ostavite da odstoji petnaestak minuta i popijte.

Blagodati za organizam

Đumbir je snažan antioksidans koji pospješuje funkciju jetre i odličan je za detoksikaciju organizma. Osim toga pomaže kod nadutosti i ubrzava rad probave, dok limun ima diuretski učinak koji potiče otpuštanje toksina iz tijela. 

18.03.2017. 15:45:00
http://metro-portal.hr/fantastican-napitak-za-prirodnu-detoksikaciju-i-mrsavljenje/103761/