Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2014. 12:23:31
4. FZFF

Fantastic Zagreb najavljuje kontroverzno ostvarenje Kim Ki-Duka

Četvrto izdanje Fantastic Zagreba najavljuje brojne svjetski nagrađivane filmove koji garantiraju uzbudljivo ljeto u metropoli, a od ove godine festival postaje i dog-friendly

Sjajna atmosfera Ljetnog kina Tuškanac
Sjajna atmosfera Ljetnog kina Tuškanac (FZFF)

Četvrto izdanje Fantastic Zagreba održava se od 27. lipnja do 05. srpnja. Trileri, fantastika, suspens, eksperimentalni filmovi, začudne drame, horori, kratki filmovi i dodatna iznenađenja očekuju filmofile u kinu CineStar Zagreb u Branimir Centru, te na prelijepoj ljetnoj pozornici Tuškanac koja će ove godine biti posebno atraktivna i svim ljubiteljima životinja. Fantastic postaje dog-friendly festival i svim gledateljima koji na projekcije na Tuškancu dođu sa psom osiguran je besplatan ulaz. Naravno isključivo ako sa sobom ponesu vrećice u slučaju nužde svojih ljubimaca 

Ovogodišnji Fantastic prikazat će više od 50 naslova, što dugometražnih što kratkih fantastičnih filmova. Kontroverzni 'Moebius' slavnog južnokorejskog redatelja Kim Ki-duka koji je nakratko bio zabranjen u njegovoj zemlji, zasigurno će biti hit i u Zagrebu. Riječ je o jednom od najprovokativnijih prikaza obitelji u povijesti kinematografije.

Može li čitanje dječjih priča doista biti za njih pogubno te oživjeti strašno čudovište koje vreba ispod kreveta, saznajte u trileru godine 'The Babadook'. To izvanredno psihološko ostvarenje snimljeno iz ženske vizure redateljici Jennifer Kent već je donjelo brojne festivalske nagrade.

Njemački art-house 'Sankofa' snimljen na području bivše Jugoslavije i inspiriran apstraktnim, futurističkim spomenicima NOB-u, koji izgledom podsjećaju na uratke neke napredne vanzemaljske rase, bit će nama sigurno posebno zanimljiv. U središtu radnje je svemirski brod na putu za Saturnov mjesec Titan!

'Killers' je hvaljena akcijska krimi-drama redateljskog dvojca Tima Tjahjanta i Kima Stamboela o izrazito uznemirujućoj ljudskoj prirodi. Dvojica serijskih ubojica natječu se tko će biti uspješniji u toj igri mačke i miša. Film je postao apsolutnim hitom nakon što je prikazan na Sundanceu.

Fantastic Zagreb prvi je open-air filmski festival u Zagrebu i predstavlja jedini festival fantastičnog filma u regiji. U devet festivalskih dana, ove nas godine očekuju brojni filmovi fantastike i srodnih žanrova koji će se prikazivati u različitim programskim sekcijama poput Orient Ekspress, Ponoćno ludilo, Vizije, Americana, Kultni klasici i dr.

Za više informacija o festivalu i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com. Cijeli program 4. Izdanja bit će dostupan početkom lipnja.

27.05.2014. 12:23:31
http://metro-portal.hr/fantastic-zagreb-najavljuje-kontroverzno-ostvarenje-kim-ki-duka/85257/