Metro-portal.hr

objavljeno 27.08.2009. 19:48:38
tko pije, a tko plaća?

Famozni maturalac opet u zraku

U agenciji Kompas, čini se, uopće nisu upoznati s dogovorom koji su navodno postigli s osiguravajućim društvom.

Agencija čije je slogan
Agencija čije je slogan "Kad snovi postanu stvarnost" mogla bi razmisliti o promjeni slogana. Na stranicama piše da organiziraju "nezaboravna putavanja za učenike"...

Nakon što je u srijedu objavljena vijest o tome kako je postignut dogovor između agencije Kompas i osiguravajućeg društva, zagrebački su se maturanti danas iznova razočarali kad su odlučili sami provjeriti istinitost napisa.

Podsjetimo, nakon što je u utorak otkazano maturalno putovanje učenika XV. gimnazije, organizatori putovanja, agencija Kompas, izjasnili su se spremnima organizirati putovanje u roku od 24h ako na njihov račun sjedne iznos od 600.000 kuna.

U srijedu je u medijima osvanula informacija o postignutom dogovoru između putničke agencije i osiguravajućeg društva, potvrđena od ravnateljice Veronike Javor. Poučeni neugodnim iskustvom, neki su maturanti već u četvrtak ujutro odlučili obuzdati svoj iznenadni zanos i osobno se uvjeriti u istinitost vijesti.

Gospođa M.B., majka jednoga od učenika koji su sada već trebali uživati na nesuđenom putovanju, odlučila je sama uputiti telefonski poziv turističkim agencijama. Od Viza toursa dobila je potvrdu informacije od srijede navečer da će putovanje definitivno biti organizirano 1. rujna. Međutim, poziv Kompasu neugodno ju je iznenadio.

U agenciji su, naime, izjavili kako ne znaju ništa o navodnom dogovoru te da nikakav iznos nije uplaćen na račun agencije. Dodali su kako se spominjani novac vjerojatno odnosi na osiguranu svotu u iznosu od 300.000 kuna te kako je vrlo mala vjerojatnost da maturalno putovanje bude organizirano u prvotnom aranžmanu. Čak i u slučaju da osiguravajuće društvo isplati osigurani iznos, za što u ovom trenutku nema nikakve garancije, ta je svota još uvijek dvostruko manja od one tražene u iznosu od 600.000 kuna, tako da neće biti dostatna ako ikada i osvane na računu.

Razočarana majka kaže kako bi voljela dobiti povrat svog novca, ali ipak joj je najvažnije da njen sin na kraju otputuje na maturalac, u bilo kakvom aranžmanu. Put je upitan jer nastava počinje 7. rujna, a u školi tvrde kako je nemoguće dobiti dozvolu MZOŠ-a za organizaciju putovanja koje podrazumijeva izostanak s nastave. Roditelji se pitaju kako je moguće da druge zagrebačke škole organiziraju maturalna putovanja od 7. rujna i kasnije.

Dodatnu konfuziju u cijelu priču unose kontradiktorne izjave ravnateljice XV. gimnazije. Nakon što je u srijedu rekla novinarima Večernjeg lista kako je sretna što će putovanje ipak biti organizirano u planiranom aranžmanu, sljedećeg je dana RTL-u priznala da nešto ipak nije u redu.

Maturanti su razočarani, roditelji opljačkani i iznervirani, a svi zajedno dezinformirani. Preostaje vidjeti kako će u tako uzburkanoj atmosferi proći najavljeni roditeljski sastanak zakazan za petak, 28. kolovoza u 18h.


Piše: S.B./metro-portal
27.08.2009. 19:48:38
http://metro-portal.hr/famozni-maturalac-opet-u-zraku/20939/