Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2010. 21:35:00

Fak: U Sloveniju idem samo zbog trenera

"Ovu odluku nisam donio preko noći već sam o njoj intenzivno razmišljao posljednja četiri mjeseca", rekao je hrvatski biatlonac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Hrvatski olimpijac Jakov Fak, koji je danas u rodnoj Rijeci proslavio 23. rođendan, u eskluzivnom razgovoru za RTL televiziju izjavio je da je jedini razlog njegovog prelaska u Sloveniju želja da nastavi raditi s dosadašnjim trenerom Urošem Velepecom koji je najzaslužniji za njegovu karijeru.

>> Jakov Fak top vijest u slovenskim medijima

"Ovu odluku nisam donio preko noći već sam o njoj intenzivno razmišljao posljednja četiri mjeseca. Moj jedini uvjet je bio da nastavim suradnju s dosadašnjim trenerom", rekao je Fak i naglasio da su mu iz Hrvatskog olimpijskog odbora nudili suradnju s drugim trenerima, ali da on nije želio riskirati i prekidati rad s dosadašnjim trenerom. "Oni su znali da moj uvjet nisu nikakvi novci nego slovenski trener", naglasio je Fak.

Kazao je da mu je iznimna čast bila nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara u Vancouveru, ali i naglasio da je tu čast opravdao osvajanjem odličja. Na pitanje je li razmišljao da se nakon godine u dana nastupanja u Sloveniji ponovno vrati pod okrilje Hrvatskog biatlonskog saveza Fak je rekao da sada o tome ne razmišlja. Naglasio je da će mu biti teško nastupiti za Sloveniju, ali i izrazio uvjerenje da mu Hrvatski biatlonski savez neće raditi poteškoće glede izdavanja ispisnice. (hina/metro-portal)

01.08.2010. 21:35:00
http://metro-portal.hr/fak-u-sloveniju-idem-samo-zbog-trenera/45507/