Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2012. 21:30:00
NAJAVA

Facebook sutra uvodi novost koja će "spašavati živote"

Mark Zuckerberg će u utorak na jutarnoj emisiji televizije ABC objaviti novi "feature" Facebooka za kojeg tvrdi da će spašavati živote

Fotografija vijesti

Osnivač najpopularnije društvene mreže na svijetu i svojevremeno najmlađi milijarder na svijetu, Mark Zuckerberg, u sutrašnjoj će emisiji televizije ABC Good Morning America (nešto slično našem Dobro jutro, Hrvatska) predstaviti svijetu novu Facebook opciju koja bi „mogla spašavati živote".

Unatoč tomu što su mnogi itekako svjesni kako se ovdje vjerojatno radi samo o dobrom PR-u, internet nije mogao odoljeti komentiranju i nagađanju o čemu se točno radi.

Jedni smatraju kako će se nova opcija nastaviti na program „Lifeline" pokrenut u prosincu prošle godine, koja omogućava Amerikancima da kontaktiraju Facebook kad netko od njihovih prijatelja izrazi suicidalne namjere. Facebook će u toj situaciji korisniku poslati e-mail u kojem ga upućuje da se javi na jedan od besplatnih brojeva za pomoć.

Drugi smatraju da nova objava ima veze s borbom protiv cyber bullyinga, čiju je kampanju Facebook pokrenuo u ožujku.

Konačno, treći se uglavnom dobro zezaju na potencijalne mogućnosti „opcije koja spašava živote" - možda se ipak radi o konačnom uvođenju crvene tipke koja u jednom kliku briše korisnički profil i sve dokaze da je korisnik ikada koristio Facebook. S obzirom na broj nas koji ne možemo zamisliti život bez Fejsa, ovakva opcija mogla bi mnogima biti od koristi.

30.04.2012. 21:30:00
http://metro-portal.hr/facebook-sutra-uvodi-novost-koja-ce-spasavati-zivote/70553/