Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2013. 20:03:00
E MOJ ZUCKY

Facebook sprema aplikaciju za praćenje korisnika

Nedavno je netko napisao da je Zuckerberg od geeka postao poslovni predator ... i nije pogriješio

Love, love i još love dajte ...
Love, love i još love dajte ... (Arhiva)

Facebook je u zadnje vrijeme, točnije od izlaska na burzu, mjesto gdje se ne spava smišljajući načine kako sliti što više novca u blagajnu i spriječiti daljnje klizanje dionica. U tom smjeru ide i nova aplikacija koja će pratiti lokacije korisnika koja bi trebala izaći sredinom sljedećeg mjeseca. 

Face i sada pohranjuje GPS podatke objava korisnika, uploada fotki ili prijava na različitm mjestima, a nova će aplikacija sve to dići na novu razinu. Kako navodi Bloomberg, aplikacija će raditi u pozadini i neće se morati pokrenuti kako bi se pratile lokacije korisnika, tj. njihovih mobitela s kojih pristupaju Facebooku.

Na taj će se način pratiti dnevne navike i lokacije korisnika, što će Facebooku omogućiti još preciznije targetiranje oglasa i povećati zaradu. 

Naravno, aplikaciju Facebook misli fino upakirati u varijantu povezivanja s prijateljima - znat ćete njihove trenutne lokacije pa ih možete kontaktirati, posjetiti, otići na kavicu i slično. 

Jednostavno rečeno, Zuckyjeva se ekipa domislila kako prodati apsolutno sve vaše privatne podatke i navike oglašivačima .. a vi instalirajte appove, naravno, bit će free ...

06.02.2013. 20:03:00
http://metro-portal.hr/facebook-sprema-aplikaciju-za-pracenje-korisnika/76356/