Metro-portal.hr

objavljeno 10.02.2012. 08:58:00
ODGOJNE METODE

Facebook roditeljstvo: Kako kazniti svog neposlušnog tinejdžera

Nakon što je bijesna djevojka izvrijeđala svoje roditelje preko Facebooka, njezin je otac snimio video poruku u kojoj, među ostalim, ispaljuje i osam metaka u njen laptop

Fotografija vijesti

Svi mi koji smo to jednom prošli dobro znamo koliko je teško biti tinejdžer. Imati osjećaj da se cijeli svemir urotio protiv nas i da nas nitko na ovom svijetu ne razumije, a posebice ljudi koji su nas na njega donijeli.

S druge strane, i sami se roditelji u takvim situacijama osjećaju potpuno bespomoćnima, budući da je odgajanje tinejdžera poput deaktivacije bombe 30 sekundi prije eksplozije - što god napravimo, sigurno ćemo pogriješiti.

Odnosima roditelja i njihovih adolescenata ne pomaže ni sve brži razvoj tehnologije, koji ih u mnogočemu samo otuđuje jedne od drugih. Facebook ovdje nije iznimka.

Nakon što je na svom Facebook zidu napisala poduže pismo svojim „groznim" roditeljima, koji je tjeraju da stavlja suđe u perilicu i sama sprema svoj krevet, ne štedeći pritom na ružnim riječima i pogrdnim nazivima, jedna je 15-godišnjakinja iz Sjeverne Karoline u SAD-u zaključila kako bi bila dobra ideja podijeliti pismo s cijelim svijetom.

Iako je podesila sigurnosne postavke tako da pismo ne vide njezini roditelji, to joj nije pošlo za rukom. Nakon što su pročitali što njihova kćer piše na Facebooku o njima, roditelji su zaključili kako je to ona posljednja kap koja je prelila čašu te odlučili iznimno strogo kazniti svoju pobunjenu tinejdžerku.

U videu kojeg je postavio na YouTubeu, njezin razočarani i ljutiti otac prvo javno pročita pismo svoje kćeri, nakon čega demonstrativno ispaljuje osam metaka u njezin laptop, poručujući joj kako će sljedeći dobiti kad ga zaradi sama.

Video je izazvao pravu gomilu komentara na društvenim mrežama, a mišljenja su vrlo različita. I dok se mnogi slažu kako je ovo roditeljski potez u dobrom smjeru, drugi smatraju da su mjere previše ekstremne i da to nije najbolji način da se tinejžera doista i nauči nečemu.

Pogledajte video i recite nam što vi mislite.

10.02.2012. 08:58:00
http://metro-portal.hr/facebook-roditeljstvo-kako-kazniti-svog-neposlusnog-tinejdzera/68106/