Metro-portal.hr

objavljeno 29.04.2013. 18:01:00
OPA!

Facebook rapidno gubi korisnike

U zadnjih mjesec dana je šest milijuna Amerikanaca i 1.4 milijuna Britanaca ugasilo svoje profile na ovoj društvenoj mreži

Nove stvari teško prolaze, a stare su dosadne
Nove stvari teško prolaze, a stare su dosadne (Facebook)

Facebook je na putu prema dolje, govorka se već neko vrijeme, a sada postoje i brojke koje mogu potvrditi taj trend. U zadnjih mjesec dana je šest milijuna Amerikanaca i 1.4 milijuna Britanaca ugasilo svoje profile na ovoj društvenoj mreži. 

Analitičari tvrde da se radi o normalnom trendu na internetu, jer su se pojavile neke nove stranice koje su zanimljivije korisnicima od Facebooka. Kako ni brojke novih članova nisu posebno optimistične, zaključuje se da je glavni val rasta prošao i da je došlo do zasićenja mogućnostima Facebooka. 

Facebook se može zabrinuti i zbog sve kraćeg zadržavanja na ovoj društvenoj mreži, jer je samo u veljači prosječan broj minuta koje korisnik dnevno provede na Facebooku pao sa 121 na 115.

Ipak, još ima područja svijeta gdje postoji trend stalnog rasta broja korisnika, posebno u Indiji i u Južnoj Americi, a Instagram polako počinje pokazivati zašto je plaćen milijardu dolara jer je u godinu i pol privukao 30 milijuna novih korisnika, što je zapravo jedina dobra vijest za Marka Zuckerberga.

29.04.2013. 18:01:00
http://metro-portal.hr/facebook-rapidno-gubi-korisnike/77857/