Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2021. 10:01:00
WOW!

Facebook radi na metaverzumu

Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi ‘metaverzum"

Postaje sve luđe...
Postaje sve luđe... (Arhiva)

Facebook, div društvenih mreža, objavio je u nedjelju da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Europskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma.

Tvrtka surađuje s drugima kako bi razvila "novu fazu međusobno povezanih virtualnih iskustava koristeći tehnologije poput virtualne i proširene stvarnosti", ili metaverzum, priopćio je voditelj Facebooka za politike i javne poslove Nick Clegg.

"Metaverzum ima potencijal pomoći u otvaranju pristupa novim kreativnim, društvenim i ekonomskim prilikama. A Europljani će ga oblikovati od samog početka", dodao je.

Clegg, bivši zamjenik britanskog premijera, rekao je da je ulaganje "glas povjerenja u snagu europske tehnološke industrije" te je istaknuo da je Europa "iznimno važna Facebooku".

"Osim tehnoloških talenata u nastajanju, EU također ima važnu ulogu u oblikovanju novih internetskih pravila. Europski kreatori politike vodeći su u nastojanju da se europske vrijednosti poput slobode izražavanja, privatnosti, transparentnosti i prava pojedinaca ugrade u svakodnevni rad interneta ", navodi se u priopćenju.

Američka kompanija je pod međunarodnim pritiskom.

Bivša produkt menadžerica Facebooka  Frances Haugen optužila je bivšeg poslodavca početkom listopada da, između ostalog, nije dovoljno transparentan u pogledu potencijalnog nanošenja štete.

Facebook je odgovorio da internetska mreža svaki dan pokušava pronaći ravnotežu između prava milijardi ljudi na slobodu izražavanja i sigurnog okruženja za korisnike.

Facebook je nedavno završio na naslovnicima i zbog greške u sustavu koja je dovela do pada Facebooka, Whatsappa i Instagrama na otprilike šest sati.

18.10.2021. 10:01:00
http://metro-portal.hr/facebook-radi-na-metaverzumu/134711/