Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2015. 12:31:00
SAVJETI

Facebook račun - zaštita i savjeti

Donosimo nekoliko korisnih savjeta preporučenih od strane Facebook tima zaduženog za sigurnost proizvoda koje bi svakako trebali pročitati mlađi tinejdžeri ali i njihovi roditelji.

Budite sigurni na Facebooku
Budite sigurni na Facebooku (Facebook)

Facebook prestaje bit raj kad se baterija od mobilnog uređaja isprazni, internetska veza prekine, ukrade identitet ili postanete nečija žrtva. Što učiniti kako bi zaštitili svoj Facebook račun? Donosimo nekoliko korisnih savjeta preporučenih od strane Facebook tima zaduženog za sigurnost proizvoda. Svakako bi ih trebali pročitati mlađi tinejdžeri ali i njihovi roditelji.

Nemojte koristiti iste račune i lozinke za sve svoje online račune

Imajte na umu da lozinka mora biti jaka, odnosno kombinacija velikih i malih slova, znakova i brojeva. Izbjegavajte lozinke kao što su datum rođenja, ime, broj registracijskih pločica automobila i sl. Duljina od 10 znakova za sada je dovoljna. Ne možete li sami smisliti lozinku, rabite softver koji će to učiniti umjesto vas. Za Windows, iOS i Android platforme, ima ga prilično. Malo „guglajte" i naći će te.

Pohranite lozinku na sigurnom mjestu

Vjerojatno će vam bit teško zapamtiti složenu lozinku zato je najbolje da istu spremite. To bi mogla biti skrivena mapa na vašem računalu ili pametnom telefonu. Osim lozinki pohranite informacije poput sigurnosnog pitanja. Zaboravite li lozinku bit će vam od velike pomoći kao podsjetnik.

Više savjeta pročitajte na portalu Preporučamo.com

18.10.2015. 12:31:00
http://metro-portal.hr/facebook-racun-zastita-i-savjeti/94533/