Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2012. 22:37:41
MOLIM?

Facebook nadzire chatove korisnika

Društvene mreže, uključujući i najveću, nadziru chatove korisnika zbog mogućih kriminalnih aktivnosti

Baš dobro, neki lik iz Fejsa gleda što pišem u chatu :)
Baš dobro, neki lik iz Fejsa gleda što pišem u chatu :) (Arhiva)

Ako niste sigurni jeste li ikad pročitali pravila korištenja Facebooka ili neke društvene mreže, vjerojatno ste propustili saznati da postoji mogućnost nadzora vaših aktivnosti, uključujući i chatove, zbog mogućih kriminalnih aktivnosti. E, pa ako se pitate rade li to, odgovor je DA.

Naravno, to radi softver dizajniran u te svrhe koji traži sumnjive riječi ili fraze, razmjenu osobnih podataka ili prostakluke. 

Naročito ste sumnjivi ako krenete u razgovor s osobom s kojom nemate već dobro ustanovljene veze na društvenoj mreži, ili ako vaši profili ukazuju da postoji mogućnost sumnjivih radnji, kao što je velika razlika u godinama. 

Facebookov šef sigurnosti pohvalio se da su pred sud izveli barem jednog seksualnog predatora, i pojasnio da nakon što softver označi neki chat sumnjivi, služba sigurnosti provjerava ima li potrebe zvati policiju.

Pojednostavljeno, ako se zezate s frendom da bi trebali koknuti Obamu, neki lik u Facebooku će vam prošnjofati profile, vjerojatno vas i dobro proguglati, pregledati vaše chatove i onda razmisliti što će s vama. Super?!

13.07.2012. 22:37:41
http://metro-portal.hr/facebook-nadzire-chatove-korisnika/72595/